Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

MTG viceprezidents: Lēmums aiziet no Latvijas nebūtu sevišķi prātīgs

Par televīzijas izaicinājumiem digitālajā laikmetā stāsta MTG Prāgas viceprezidents Mareks Singers intervijā Rūtai Kesnerei.

Es gribētu sākt ar aktuālo - ir runas, ka MTG vēlas pārdot savu Latvijas tirgus daļu kādai krievu kompānijai. Tā ir taisnība?

Tā absolūti nav taisnība, un ir vairāki iemesli, kāpēc šādām runām nav nekāda pamata. Baltijas tirgus ir organiska MTG darbības jomas sastāvdaļa, Latvija mums ir būtiska valsts, un uz Baltiju skatāmies kā uz vienotu tirgu. Turklāt Rīgā mums ir bāzētas vairākas pārraidīšanas iekārtas, kas attiecas uz visu MTG grupu, - caur Rīgu iziet vairāk nekā 70 TV kanālu. Turklāt mēs Baltiju redzam kā tirgu ar lielu izaugsmes potenciālu. Tā ka lēmums aiziet no Latvijas nebūtu sevišķi prātīgs.

Kādas ir MTG investīcijas Latvijā, un kādi ir jūsu nākotnes plāni attiecībā uz šo tirgu?

Rīgā esam investējuši tehniskajās iekārtās, lai translētu mūsu kanālus uz vairākām valstīm. Vēlamies arī daļu no Londonas iekārtām pārcelt uz Rīgu. Viena no vissvarīgākajām investīcijām ir ieguldījums vietējās produkcijas radīšanā - gan seriālos, gan šovos. Naudu ieguldām arī kvalitatīvu ziņu veidošanā, kas nav lēti. Lielas investīcijas esam veikuši LNT attīstībā. Vēl ir jāattīsta mūsu interneta tiešsaistes vietnes, jo mūsu vīzija ir kļūt par digitālu izklaides kompāniju. Lai to sasniegtu, mums jākļūst daudz spēcīgākiem internetā tiešsaistes režīmā.

Jums ir ļoti maz vietējo raidījumu par sociālām un politiskām tēmām, samērā liels ir Krievijas raidījumu īpatsvars.

Jāteic, ka mēs sevi redzam kā izklaides kompāniju, nevis kā televīziju, kas vēlas aktīvi piedalīties kādas valsts politisko norišu apspriešanā. Tajā pašā laikā savās ziņu pārraidēs mēs, protams, esam objektīvi, vienmēr aizstāvam runas brīvību un vadāmies pēc vietējiem likumiem. Mūsu mērķis nav līdzināties sabiedriskajai televīzijai, kuras galvenā misija ir runāt par sociālekonomiskiem un politiskiem jautājumiem. Ja runājam par Krievijas pārraidēm, jāteic, ka mūsu programmu satura veidošanas pamatā ir viens vienkāršs mērķis - piesaistīt pēc iespējas vairāk skatītāju. Mēs cilvēkiem dodam to, ko viņi vēlas. Mums nav nekādu slēptu politisko mērķu, mēs vienkārši rādām to, pēc kā ir pieprasījums. Piemēram, Igaunijā ļoti labi aizgāja kāds Turcijas seriāls, par ko es biju ļoti pārsteigts. Tas, ka Turcijas seriāli ir pieprasīti, piemēram, Bulgārijā, ir pašsaprotami. Bet par Igauniju man bija pārsteigums. Apmierināt skatītāju pieprasījumu ir galvenais likums, kuru ievēro ikviens programmu direktors.

Nav noslēpums, ka Krievija izvērš informatīvo karu pret Baltijas valstīm. Vai MTG tajā vēlas palikt neitrāls vai tomēr ieņemt kādu noteiktu pozīciju?

Mana un uzņēmuma kopējā pārliecība ir, ka mums jābūt neitrāliem, tādi mēs esam ikvienā valstī, kurā strādājam. To pašu mēs darām Ukrainā - esam objektīvi. Protams, būt neitrāliem vienmēr nav viegli, taču tas ir mūsu primārais uzdevums.

Varat minēt projektus, par kuriem jūtaties īpaši lepns?

Es esmu lepns par mūsu veidotajiem šoviem, kas ir augstas kvalitātes. Turklāt runa nav par atsevišķiem raidījumiem, bet visiem, tas norāda uz augstu profesionalitāti, kuru nemaz nav tik viegli sasniegt. Es lepojos arī ar vietējām ziņām, kas nav viegls darbs, īpaši pašreizējā politiskajā situācijā. Kā jau minēju, ir iemesls lepoties arī ar vietējiem seriāliem, kas var gūt arī plašākus panākumus un kas ir jāreklamē ar mūsu ražošanas nodaļu starpniecību. Pirms pāris gadiem populāri bija Latīņamerikas, pēc tam Turcijas seriāli, tagad varētu būt Baltijas seriālu popularitātes laiks. Skandināvu seriālu popularitāte sākās tā, ka vispirms bija grāmata, tad filma vai seriāls, kas palēnām iekaroja popularitāti. Lielā mērā tas ir mārketinga jautājums.

Visu interviju ar MTG viceprezidentu Mareku Singeru lasiet ceturtdienas, 8. janvāra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas