Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Muitas uzraugs Vinokurovs jau iepriekš notiesāts par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā

Atstādinātais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes vecākais muitas uzraugs Vladimirs Vinokurovs, kurš savā amatpersonas deklarācijā bija uzrādījis azartspēļu laimestus vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, jau 2017. gadā ticis notiesāts par nepatiesu ziņu norādīšanu ienākumu deklarācijā, noskaidroja aģentūra LETA.

2017. gada 6. februārī Daugavpils tiesa piesprieda Vinokurovam 200 stundas piespiedu darba par Krimināllikuma 219. panta otrās daļas pārkāpumiem, proti, par to, ka viņš norādīja nepatiesas ziņas savā 2013. gada ienākumu deklarācijā. Arī šajā deklarācijā Vinokurovs bija deklarējis dažādus laimestus no totalizatoriem.

Vinokurovs šo tiesas spriedumu pārsūdzēja Latgales apgabaltiesā, kas spriedumu atstāja negrozītu, tieši tāpat šī gada 15. februārī lēma arī Augstākā tiesa.

Aģentūra LETA arī noskaidroja, ka saistībā ar iespējamu bezdarbību Vinokurova pārkāpumu izvērtēšanā, kādai VID amatpersonai no VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes Izmeklēšanas reģionālās daļas Latgales izmeklēšanas nodaļas tika piemērots disciplinārsods - pazemināšana amatā uz vienu gadu. Šī amatpersona disciplinārsodu centās pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā, taču tiesa šo sūdzību noraidīja un atstāja disciplinārsodu spēkā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pērn maijā VID pieņēma lēmumu par Vinokurova atstādināšanu no amata pienākumu izpildes līdz turpmākajam lēmumam. Vinokurovam arī tika apturēta darba samaksas izmaksa par turpmāko laiku no atstādināšanas dienas.

VID Iekšējās drošības pārvalde iepriekš jau bija ierosinājusi kriminālprocesu pret Vinokurovu.

Prokuratūrā aģentūra LETA noskaidroja, ka šī gada 20. martā Vinokurovam tika celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 219. panta otrās daļas.

Vinokurovs 2017. gadā azartspēlēs kopumā laimējis 52 200 eiro, liecina Vinokurova valsts amatpersonas deklarācija.

Laimesti saņemti no SIA Optibet, SIA Olympic Casino Latvia, SIA Latsson Licensing, kā arī no Menas salā reģistrētās Celton Manx Limited un Gibraltārā reģistrētās Hillside Sports GP Limited.

Iepriekšējo gadu valsts amatpersonas deklarācijas liecina, ka 2014. gadā Vinokurovs azartspēlēs laimējis 157 571 eiro, 2015.gadā - 187 196 eiro, 2016. gadā - 238 628 eiro.

Valsts amatpersonas deklarācijā par 2017. gadu norādīts, ka Vinokurovs algā saņēmis 13 236 eiro, bet vēl 1123 eiro saņēmis kā pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Vinokurovs savā deklarācijā arī norādījis, ka viņam ir skaidras naudas uzkrājumi 95 000 eiro apmērā un bezskaidras naudas uzkrājumi 6075 eiro apmērā. Tāpat Vinokurovs ir deklarējis aizdevumu 15 000 eiro apmērā.

Vinokurova īpašumā ir dzīvoklis un būve Daugavpilī, zeme Ilūkstē un Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, bet kopīpašumā - zeme Daugavpilī. Ierēdņa valdījumā ir arī vieglā automašīna Audi A6.

Top komentāri

asd
a
Ko šis džeks ir pazaudejis muitā? Viņam taču ir talants azartspēlēs. Ar šitādu čuju ir jāspēlē Monako vai Las Vegasā, nevis jāizškiež laiks maz apmaksātā valsts darbā. Fartovijs viņš ir
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas