Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mūrniece: Arvien plašāk tiek domāts par iespēju Saeimai lēmumus pieņemt IT platformā

Arvien plašāk tiek domāts par iespēju Saeimai lēmumus pieņemt informācijas tehnoloģiju (IT) platformā, par ko gan vēl jāvienojas un kas vēl jāizveido, aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

IT platformas izmantošana gan atkarīga no vairākām lietā. Pirmšķietami juridiski tas būtu iespējams, bet vēl ir jāturpina pētīt Satversmes un Saeimas Kārtības ruļļa regulējums un interpretācija ārkārtējā situācijā, skaidroja Mūrniece. Tāpat šāda IT platforma vēl būtu jāizveido, lai tajā būtu iespējams nodrošināt balsojumus un reģistrāciju, kā arī šīs informācijas pārbaudi, norādīja Saeimas priekšsēdētāja. 

Vēl arī nav zināms, vai būs Saeimas vairākuma politiskais atbalsts lēmumu pieņemšanai šādā veidā. Politiķu gatavība apsvērt šādu iespēju gan ir daudz lielāka, nekā vakar, norādīja Mūrniece.

Pagaidām arī nav zināms, cik ātrā laikā šāda IT platforma tiktu izveidota. Reizē Mūrniece norādīja, ka vakar Saeima jau pieņēma ārkārtējās situācijas apstākļos nepieciešamo likumu un likumu grozījumus, ko Valsts prezidenta Egils Levits jau ir izsludinājis.

Mūrniece norādīja, ka epidemiologi ir pieņēmuši lēmumu par "ar lielu ticamības pakāpi praktiski visu Saeimas deputātu" pārbaudīšanu, vai viņi ir saslimuši ar Covid-19.

Tāpat tas attiecas uz darbiniekiem un kontaktpersonām, kas bijušas saziņā uz deputātu Artusu Kaimiņu, kurš saslimis ar Covid-19. Vai pārbaudes tiks veiktas arī citiem Saeimas darbiniekiem un, vai viņiem būs jābūt izolācijā, būs atkarīgs no epidemiologu sniegtās informācijas, skaidroja parlamenta priekšsēdētāja.

Kā ziņots, Kaimiņa saslimšanas ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 dēļ Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, šodien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Top komentāri

Tad uz darbu varēs neiet
T
Galvenais tad būs saņemt algu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas