Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūrniece ASV jaunajam vēstniekam akcentē sabiedroto militārās klātbūtnes svarīgumu

Latvija atzinīgi vērtē ASV ieguldījumu drošības stiprināšanā mūsu valstī un Baltijas reģionā kopumā, un sabiedroto militārā klātbūtne mūsu reģionā ir vitāli svarīga, šodien tiekoties ar ASV jauno vēstnieku Latvijā Džonu Lesliju Kārvailu sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Stratēģiskā partnerība ar ASV ir mūsu prioritāte, par Mūrnieces sarunā akcentēto aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Abas puses pauda ieinteresētību turpināt stipras divpusējās attiecības, cieši sadarboties finanšu sektora sakārtošanā, kā arī paplašināt ekonomisko sadarbību. Saeimas priekšsēdētāja izcēla Latvijas parlamenta un valdības panākto progresu cīņā pret nelegāli iegūtu līdzekļu legalizāciju, tostarp parlamenta mērķtiecīgi veikto likumdošanas darbu finanšu sektora sakārtošanā.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja aktīvo parlamentāro dialogu ar ASV, minot regulārās ASV senatoru un kongresmeņu vizītes Latvijā. Mūrniece izteica uzaicinājumu ASV Kongresa delegācijai piedalīties Latvijas Neatkarības atjaunošanas 30.gadadienas svinībās nākamā gada 4.maijā Rīgā.

Kā ziņots, Kārvails ir ASV ārlietu dienesta karjeras diplomāts un līdz apstiprināšanai jaunajā amatā bija ASV Valsts departamenta Personāla plānošanas un attīstības biroja direktora vietnieks. Pirms tam Kārvails ir bijis ASV vēstnieka vietnieks ASV vēstniecībā Nepālā no 2013. līdz 2016.gadam, kā arī bijis ekonomisko attiecību padomnieks ASV vēstniecībā Itālijā. 

Kārvails ir ieņēmis ASV vēstnieka vietnieka amatu Brunejā, kā arī ir strādājis diplomātiskajā dienestā dažādos amatos ASV vēstniecībās Bagdādē, Otavā, Belfāstā, Kito, Kualalumpurā un Limā.

 

 

 

 

 

Top komentāri

Roza
R
Vai Murniece sim pateica, lai sis nebaz degunu Latvijas valsts ieksejas lietas un nelobe nekaunigo zidu iegribas, jo restutucija ir Latvija sen pabeigta un zidiem nav nekadas tiesibas but arpus likuma, vismaz ne Latvija.
Scorseze
S
Tautas nodevēja ar melno bruņinieku, galvenais lai melnā varza nepamet valsti, citādi nodevējai paliek bail no savas tautas.
melnais humors
m
Īsāk sakot, Mūrniece verbāli apmierināja saimnieka jauno sūtni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas