Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Mūrniece ES aizsardzības ministru sanāksmē uzsver nepieciešamību strauji un būtiski palielināt ES atbalstu Ukrainai

Trešdien aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA), uzrunājot Eiropas Savienības aizsardzības ministrus sanāksmē Toledo, Spānijā, uzsvērusi nepieciešamību būtiski palielināt Eiropas Savienības atbalstu Ukrainai.

"Ir jāpieņem ambiciozi politiskie lēmumi, lai strauji un būtiski palielinātu Eiropas Savienības atbalstu Ukrainai - gan nodrošinot militārās apmācības Ukrainas karavīriem, gan piegādājot militāro aprīkojumu un munīciju," paudusi aizsardzības ministre.

Mūrniece uzsvērusi, ka Latvijas militārais atbalsts Ukrainai jau pārsniedzis 1% no IKP. Šobrīd Latvija koncentrējas uz Ukrainas karavīru apmācību, plānojot šogad apmācīt 3000 Ukrainas karavīru, kas ir trīs reizes vairāk kā 2022.gadā.

Aizsardzības ministre aicināja kolēģus izvērtēt katras dalībvalsts iespēju sniegt Ukrainai papildus atbalstu, lai sekmētu drīzāku Ukrainas uzvaru cīņā ar agresorvalsti.

Eiropas Savienības aizsardzības ministru sanāksmē norisinājās arī viedokļu apmaiņa par straujāku militārās industrijas ražošanas jaudu attīstīšanu Eiropas Savienībā.

"Eiropas Savienība ir uz pareizā ceļa, lai paplašinātu un stiprinātu straujāku militārās industrijas attīstību. Svarīgi, lai jaunie lēmumi par ražošanas jaudu palielināšanu Eiropas Savienībā tiktu pieņemti, ņemot vērā piegāžu ķēdes un līdzsvarojot ģeogrāfisko aspektu, kā arī ļautu ienākt tirgū jauniem uzņēmumiem. Mēs šobrīd aktīvi strādājam pie jaunas iniciatīvas, kas paredz Latvijā izveidot munīcijas ražotni. Tas būs nozīmīgs projekts ne tikai Latvijai, bet arī visai Eiropas Savienībai, tāpēc tā īstenošanai Latvija sagaida arī Eiropas Savienības finanšu atbalstu," uzsvērusi ministre.

Jau ziņots, ka no 29.augusta līdz 30.augustam, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece darba vizītē Spānijā pārstāv Latvijas intereses Eiropas Savienības aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē. 

Darba vizītes laikā Mūrniece 29.augustā Madridē apmeklēja Eiropas Savienības Satelītcentru, kur piedalījās tā valdes sēdē, lai apspriestu centra līdzšinējo darbību un turpmāko attīstību, ņemot vērā tā lomu kopējās ārpolitikas un drošības politikas koordinēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas