Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mūžībā aizgājis baleta premjers un pedagogs Andrejs Rumjancevs

28. novembrī mūžībā aizgājis vadošais baleta solists, pedagogs Andrejs Rumjancevs (14.09.1962. – 28.11.2015.), portālam Diena.lv paziņoja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko atttiecību vadītāja Irbe Treile.

Latvijas Nacionālā opera un balets izsaka visdziļāko līdzjūtību mākslinieka tuviniekiem un talanta cienītājiem. 

1980. gadā Andrejs Rumjancevs absolvēja Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu. No 1980. līdz 2005. gadam viņš bija Latvijas Nacionālā baleta vadošais solists, pārliecinoši dejojot visu baleta repertuāru no klasikas līdz mūsdienu dejas izrādēm. Andrejs Rumjancevs kolēģiem un skatītājiem paliks atmiņā kā  Spānis Bolero, Sindbads un Putns Ruhs Tūkstoš un vienā naktī, Berendo Kam skanēs zvans, Zigfrīds Gulbju ezerā, Toreadors Karmenā, Princis Riekstkodis un Štālbauma kungs Riekstkodī, Klaidonis Brīnišķīgajā mandarīnā, Konrāds Korsārā, Ļaunais gars Gernikā, Princis Pelnrušķītē, Alberts Žizelē, Žans de Briens Raimondā, Bazils, Espada un Dons Kihots Donā Kihotā, Džeimss Silfīdā, Šopens Noktirnē mīlestībai, Francis Pie zilās Donavas, Paolo Frančeskā da Rimini, Dezirē Apburtajā princesē” Francis Kopēlijā, Jauneklis Šopeniānā, Čaikovskis Čaikovskī, Zelta vergs Šeherezadē, Targals Sidraba šķidrautā, Vīrietis Svētpavasarī, Hortenzio Spītnieces savaldīšanā, Trakulīgais tirgonis Petruškā. Andrejs Rumjancevs arī filmējies Klaidoņa lomā TV baletfilmā Brīnišķīgais mandarīns.

Dejotājs bija Malikas Sabirovas starptautiskā konkursa diplomands (1991) un 6. Osakas starptautiskā baleta festivāla diplomands (1991). No 2004. līdz 2008. gadam viņš strādāja kā klasiskās dejas pedagogs Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā.

Informācija par atvadīšanos no Andreja Rumjanceva tiks paziņota atsevišķi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas