Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nacionālajos bruņotajos spēkos notiek kaujas gatavības pārbaude

Sākoties lielākajām militārajām mācībām Namejs 2018, Nacionālajos bruņotajos spēkos sākusies personāla apziņošana par pulcēšanos, lai pārbaudītu apziņošanas sistēmas efektivitāti un personāla spēju reaģēt valsts apdraudējuma situācijā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Apziņošana ir daļa no personāla kaujas gatavības pārbaudes un tās mērķis ir pārbaudīt personāla gatavību noteiktā laikā ierasties dienesta vietā. Apziņošana bruņoto spēku vienībās notiek regulāri. Saņemot bruņoto spēku komandiera pavēli par kaujas gatavības pārbaudi, vienībai noteiktā laikā un pilnā apbruņojumā jāizvēršas un jāieņem pozīcijas noteiktā rajonā ārpus to pastāvīgajiem izvietojumiem.

Kaujas gatavības pārbaudes uzdevums ir pārbaudīt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt tās apakšvienību spējas veikt izvirzīšanos uz aizsargājamo objektu, kā arī pārbaudīt radio sakaru darbību starp vienībām.

Jau ziņots, ka no šodienas, 20.augusta līdz 2.septembrim visā Latvijā notiek līdz šim lielākās militārās mācības Namejs 2018, lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Mācībās piedalās vairāk nekā 10 000 dalībnieku - Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - policisti un robežsargi.

Mācību aktīvā fāze norisināsies ne tikai Ādažu poligonā, bet arī Skrundas, Meža Mackeviču, Lāčusila un citos reģionālajos poligonos, kā arī vismaz 36 Latvijas novados: Aknīstes, Alūksnes, Apes, Ādažu, Baldones, Daugavpils, Garkalnes, Grobiņas, Gulbenes, Iecavas, Ilūkstes, Jelgavas, Jēkabpils, Līvānu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Neretas, Nīcas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Priekules, Rēzeknes, Salas, Salaspils, Saldus, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Vaiņodes, Vārkavas, Vecumnieku, Viesītes, Viļakas novados. Visvairāk mācību norisi izjutīs Rīgas, Liepājas, Valmieras, Ventspils, Jēkabpils un Daugavpils iedzīvotāji.

 

Top komentāri

Kas
K
Viens krievu tanks, viena lidmašīna un desmit krievu kareivji un no Latvijas bruņotajiem spēkiem paliks pāri tikai liela kaudze ar sū..em !
S ♥ NATO
S
Ikviens letiņš ir gatavs nogalināt par Māti Latviju !
kaprāle
k
Šādās lielās mācībās ir iespējami dažādi incidenti. Bet mūsu prezidents - Nacionālo bruņoto spēku virspavēlnieks atvaļinājumā. Vai tā nav kāda sazvērestība...….
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas