Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamgad valsts un pašvaldību autoceļiem plāno atvēlēt 339 miljonus eiro

Nākamgad plānotais finansējums valsts un pašvaldību autoceļiem varētu būt 339 miljoni eiro, kas ir par 35 miljoniem vairāk nekā 2015.gadā, ceturtdien Latvijas ceļu būvētāja (LCB) pārstāvjus informēja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība).

Ministrs gan atzina, ka šī summa varētu arī mainīties, jo vēl plānotas diskusijas par budžeta jautājumiem.

Tāpat LCB tika informēts par publiskās privātās partnerības projekta (PPP) - Ķekavas apvedceļa - gaitu. Šobrīd tiek pabeigts darbs pie projekta finanšu-ekonomiskā izvērtējuma. Tāpat ir izsludināts iepirkums par ietekmes uz vidi novērtējuma veikšanu, kā arī notiek sarunas par finansējuma piesaisti.

Puses arī pārrunāja ceļu būvniecības kvalitātes jautājumus. Matīss informēja, ka līdz 2015.gada septembrim veikti gandrīz 12 000 būvmateriālu kvalitātes pārbaužu.

2015.gadā lielākie autoceļu būvniecības objekti Latvijā bijuši remontdarbi uz Liepājas šosejas, kur kopējās investīcijas ir ap 38 miljoniem eiro, kā arī darbi uz Klaipēdas šosejas ar finansējuma apjomu 15,1 miljona eiro apmērā. Savukārt 2016.gadā lielākie būvdarbi notiks uz Valmieras šosejas ar kopējām izmaksām 18,15 miljonu eiro apmērā.

Ministrs atzina, ka autoceļu būvniecības darbi norit ātros tempos, tāpēc, iespējams, ka 2014.-2020.gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda finansējumu varētu apgūt jau līdz 2019.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas