Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Nākamnedēļ komisija spriedīs par Zatlera pastāvīgo dzīvokli

Nākamnedēļ īpaši izveidotā komisija sēdē spriedīs par eksprezidenta Valda Zatlera pastāvīgo dzīvokli un apmeklēs ASV diplomātu bijušo mitekli Smilšu ielā, informē prezidenta kanceleja.

Komisijā, kuras izveidi paredz Ministru kabineta noteikumi, ir pārstāvji no Valsts prezidenta kancelejas, Finanšu ministrijas un "Valsts nekustamajiem īpašumiem" (VNĪ). Komisijai ir jāizvēlas pastāvīgais dzīvoklis Zatleram, kuru šovasar nepārvēlēja prezidenta amatā uz otro pilnvaru termiņu.

VNĪ ieteikuši piedāvājuši eksprezidentam Valdim Zatleram pārvākties uz pastāvīgu dzīvesvietu Smilšu ielā 7, kur līdz šim atradās ASV vēstniecības Kultūras un preses nodaļa un diplomātu dzīvokļi.

Zatleram tiek piedāvātas trešā un ceturtā stāva telpas Vecrīgā kopumā 288,7 kvadrātmetru platībā. Telpas iekārtotas kā dzīvoklis.

VNĪ piedāvājuši Valsts prezidenta kancelejai arī apsvērt iespēju lielo dzīvokli sadalīt divos atsevišķos mitekļos – vienu 159,07, bet otru – 129,63 kvadrātmetru platībā.

Zatlers dzīvokli esot apskatījis, bet vēl nav devis atbildi, vai piekrīt tajā dzīvot.

Tā kā Zatleru nepārvēlēja amatā, viņam izvēlēts pagaidu dzīvoklis Elizabetes ielā, tas tiek īrēts no miljonāres Irēnas Pulkinenas. Dzīvokļa nomas maksa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 820 latu. Taču šajā summā nav iekļauti komunālie maksājumi.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar valdībā apstiprinātajiem noteikumiem nepārvēlētajam prezidentam ir tiesības uz valsts apmaksātu pagaidu dzīvesvietu, ko nodrošina Valsts prezidenta kanceleja. Dzīvesvietas izmaksas nedrīkst pārsniegt 1200 latu mēnesī.

Valsts garantē eksprezidentam dzīvokli, automašīnu, apsardzi un sekretāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas