Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamnedēļ siltāks, vējaināks un nokrišņiem bagātāks laiks

Nākamās nedēļas vidū līdz ar brāzmainiem vējiem Latvijā atkal ieplūdīs siltāks gaiss un bieži gaidāmi nokrišņi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs

Novebris Baltijas reģionā noslēdzies, ieplūstot aukstākam gaisam, līdz ar to virs Rīgas līča notika aktīva gubu mākoņu veidošanās un daudzviet tika sagaidīts pirmais noturīgais sniegs un izveidojās sniega sega, kas vietām bija biezāka par pieciem centimetriem.

Sinoptiķi prognozē, ka nākamajā darba nedēļā gaidāmi salīdzinoši mainīgi laika apstākļi - nedēļas pirmajā pusē saglabāsies vēss laiks un gaidāmi lielākoties nelieli, īslaicīgi nokrišņi - lietus, slapjš sniegs vietām arī sniegs.

Savukārt trešdien līdz ar brāzmainiem rietumu puses vējiem Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss - maksimālā temperatūra dienas laikā sasniegs pat +7, +9 grādus, tomēr debesis reti skaidrosies, daudzviet gaidāms lietus un nedēļas nogalē vietām līs ilgstoši. Dominēs brāzmains rietumu puses vējš, kas piekrastē brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz pat 20 metriem sekundē (m/s).

Pirmdien debesis skaidrosies vien dienas otrajā pusē un daudzviet, tai skaitā Rīgā, brīžiem gaidāmi nokrišņi - sniegs, slapjš sniegs, Kurzemē arī lietus. Vairāk mākoņu un nokrišņu būs valsts austrumu daļā. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš un maksimālā gaisa temperatūra būs -1, +4 grādi.

Otrdien dienas laikā īslaicīgi nokrišņi gaidāmi galvenokārt centrālajos rajonos - slapjš sniegs, sniegs, bet vēlu pēcpusdienā rietumus sasniegs plaša nokrišņu zona un pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, kas piekrastes rajonos sasniegs ātrumu 15-16 m/s. Termometra stabiņš naktī noslīdēs līdz -1, -6 grādu atzīmei, savukārt dienā pakāpsies -2, +3 grādus, bet piekrastē saglabāsies nedaudz siltāks laiks.

Jaunākās prognozes liecina, ka, sākot ar darba nedēļas vidu, Latvijā ieplūdīs siltāks un mitrāks gaiss.

Laika apstākļus noteiks aktīva ciklonu darbība, bieži līs un visā Latvijas teritorijā pūtīs brāzmains vējš, piekrastē sasniedzot pat 21 m/s. Arī piektdien un brīvdienās saglabāsies līdzīgi laika apstākļi - daudzviet līs lietus, vietām pat ilgstoši, un pūtīs brāzmains vējš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas