Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Naudiņš vērsies Ģenerālprokuratūrā par Sprūdža laika Apple iepirkumu VARAM

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (NA) ir vērsies Ģenerālprokuratūrā saistībā ar Apple datoru un mobilo telefonu iegādi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) laikā, kad to vadīja Edmunds Sprūdžs.

Naudiņš lūdzis vērtēt, cik saimnieciski un lietderīgi ir tērēti līdzekļi. "Manuprāt, šo produkciju var aizvietot ar daudz lētāku produkciju, vismaz uz pusi lētāku," aģentūrai LETA sacīja ministrs.

Par summu, par kādu iegādāti Apple datori un telefoni, ministrijā varējusi iegādāties divreiz vairāk datoru un trīsreiz vairāk tehnikas. "Vai tiešām brīdī, kad joprojām turpinās cilvēku izbraukšana, krīze vēl nav beigusies, ir jāpērk šāda produkcija. Tas ir tas pats, kas Āfrikā prezidenti brauc ar Mercedes markas mašīnām, kamēr cilvēkiem nav, ko ēst," salīdzināja politiķis.

Viņaprāt, sabiedrība, redzot šādu valsts pārvaldes iestādes rīcību ar nodokļu maksātāju naudu, politiķiem un valsts pārvaldei neuzticas vēl vairāk. Šāds līdzekļu nelietderīgs izmantojums esot "sitiens" pa politiķi - iestādes vadītāju, kā arī viņa pārstāvēto partiju, uzskata Naudiņš. "Un kā lai jūtas uzņēmēji, kuri strādā melnu muti un kuriem šāda telefona vai datora iegāde ir sapnis, bet viņš to nevar atļauties?" neizpratnē bija ministrs.

Pēc viņa teiktā, laikā, kad tika izteikts uzdevums iegādāties Apple tehniku, daudziem ministrijas darbiniekiem bijusi neizpratne, kāpēc tādi datori un telefoni jāiegādājas. Tomēr esot bijis bail iebilst pret to, jo negribējuši palikt bez darba.

Naudiņš Ģenerālprokuratūrā ir vērsies par tehnikas iegādes faktu, nevis pret konkrētām personām. Viņš pieļauj, ka gadījumā, ja kādi pārkāpumi tiks atklāti, pret vainīgajām personām varēs vērsties civiltiesiskā ceļā. "Sprūdža paraksta nekur nav, bet visi ministrijā saprata, ka tas bija ministra biroja mutisks rīkojums iegādāties tehniku," stāstīja ministrs.

Par iesnieguma rakstīšanu Ģenerālprokuratūrai Naudiņš izšķīries, iepazīstoties ar ministrijas darbinieku iesniegumu saturu, kur iesniegumā daži darbinieki, lūdzot piešķirt viņam dienesta vajadzībām Apple iPhone4S telefonu, iekavās norādījuši, ka vēlas konkrētas krāsas šīs markas modeli.

Jau ziņots, ka par nesaimniecisku rīcību ar valsts budžeta līdzekļiem VARAM norādīja Valsts kontrole. VARAM 2011. gada novembrī un decembrī un 2012. gadā bija iegādājusies 37 mobilos tālruņus, kuru cena svārstījās no 12 līdz 290 eiro par tālruni, kā arī 18 mobilos tālruņus Apple iPhone4S, kur viena tālruņa cena bija no 547 līdz 781 eiro. Iegādāti arī 14 portatīvie datori Apple MacBook Air, tērējot tam 17 901 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas