Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

NBS drīkstēs notriekt dronus, kuri lido virs militārajiem objektiem

Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piešķirtas tiesības notriekt vai nosēdināt bezpilota lidaparātus jeb dronus, kas nesaskaņoti lido virs militārajiem objektiem. Attiecīgos grozījumus likumā _Par aviāciju _ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma Saeima.Nacionālo bruņoto spēku komandieris vai viņa pilnvarota persona varēs pieņemt lēmumu par bezpilota gaisa kuģu piespiedu nosēdināšanu vai iznīcināšanu, pielietojot šaujamieročus vai speciālos līdzekļus.

To varēs darīt, ja attiecīgais lidojums būs veikts, pārkāpjot lidojumu aizliegumu virs militārajiem objektiem vai to tuvumā, kā arī gaisa telpas aizliegtajās zonās, īslaicīgi rezervētajās vai norobežotajās zonās, kas nepieciešamas Latvijas armijas vajadzībām. Bezpilota gaisa kuģi var apdraudēt militāros lidlaukus un aviācijas poligonus, kā arī radīt nekontrolētas izlūkošanas darbības riskus un objekta drošības integritātes apdraudējumu, teikts likumprojekta anotācijā. Vienlaikus Saeima ceturtdien valdībai uzdeva izstrādāt un līdz šī gada 1.oktobrim iesniegt likumprojektus, kas paredzētu citus gadījumus, kad piespiedu kārtā arī citviet jāpārtrauc bezpilota lidaparātu pārvietošanās. Iepriekš deputāti norādījuši, ka būtu jāpaplašina teritoriju loks, piemēram, šādu lidaparātu izmantošanas aizliegumu attiecināt arī uz masu un sabiedriski nozīmīgiem pasākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas