Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NBS komandierim jauns vietnieks

Otrdien, 23. aprīlī, Ministru kabinets apstiprināja brigādes ģenerāļa Imanta Ziediņa iecelšanu Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka amatā, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

Brigādes ģenerālis Ziediņš dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos uzsāka 1992. gadā un komandējošā sastāva virsnieka dienesta pieredzi ieguvis dažādos amatos gan regulāro spēku vienībās, gan vēlāk Zemessardzē štāba priekšnieka amatā. Starptautisku dienesta pieredzi brigādes ģenerālis Ziediņš ieguvis NATO štābā un starptautiskajā operācijā Afganistānā. Kopš 2017. gada marta brigādes ģenerālis Ziediņš bija Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka atbalsta jautājumos. 

Militāro izglītību Ziediņš ieguvis un papildinājis kā Latvijā, tā ārvalstīs. Viņš 2011.gadā apbalvots ar Viestura ordeni.

Līdzšinējais Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Ivo Mogiļnijs no 2019. gada 1. augusta dienestu turpinās militārā pārstāvja NATO un ES amatā Militārajā pārstāvniecībā NATO un ES, Briselē, Beļģijā.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs ir Nacionālo bruņoto spēku komandiera institūcija, kas nodrošina komandierim iespēju realizēt nepārtrauktu vadību, lēmumu pieņemšanai nepieciešamo informāciju, dokumentus un priekšlikumus, viņa pavēļu un rīkojumu izpildes kontroli, kā arī sadarbības organizāciju kaujas operāciju apstākļos. Proti, Apvienotā štāba priekšnieks ir NBS komandiera vietnieks, kas komandiera prombūtnes laikā pilda viņa pienākumus. 

 

Top komentāri

Uldis
U
Izskatās pēc ASV sūkātāja !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas