Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
ASV karavīrs palaiž dronu RQ-20A Puma

NBS spējas stiprinās amerikāņu droni

Ar ASV finansējumu vairāk nekā trīs miljonu dolāru apmērā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) saņems uzņēmuma AeroVironment ražotas taktiskās no attāluma vadāmo lidaparātu jeb dronu sistēmas RQ-20A Puma, kas stiprinās novērošanas un izlūkošanas spējas, portāls Diena.lv uzzināja Aizsardzības ministrijā.

ASV valdības Ārvalstu militārā finansējuma programmas ietvaros nākamā gada laikā NBS tiks piegādātas trīs RQ-20A Puma sistēmas.

NBS sākuši attīstīt bezpilota lidaparātu koncepciju un ir uzsākta šo lidaparātu iegāde. Speciāla koncepcija novērošanas un atpazīšanas spēju uzdevumu izpildei pieņemta 2016. gadā.

ASV tehnoloģiju uzņēmums AreoVironment nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju izstrādi un ražošanu, un tas ir lielākais mazo bezpilota lidaparātu sistēmu piegādātājs ASV bruņotajiem spēkiem, kā arī daudzām sabiedroto valstīm.

Dažādu militāro atbalsta programmu ietvaros ASV ir sniegusi atbalstu Latvijai jau vairāk nekā 20 gadus, piegādājot NBS attīstībai tādu būtisku ekipējumu kā sakaru līdzekļus, nakts redzamības ierīces un transportlīdzekļus.

Šī gada 3. aprīlī pēc ASV un Baltijas valstu prezidentu tikšanās ASV valdība paziņoja, ka plāno piešķirt gandrīz 100 miljonus dolāru lielkalibra munīcijas iepirkšanai Baltijas valstu bruņoto spēku vajadzībām un vairāk nekā 70 miljonus dolāru Baltijas valstu armiju apmācību un aprīkojuma piegādes programmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas