Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Neatkarīgo deputātu grupa aicina CVK papildināt 18.februāra tautas nobalsošanas zīmi

Neatkarīgo deputātu grupa oficiālā vēstulē Centrālās vēlēšanu komisiju (CVK) aicinājusi pārskatīt savu lēmumu un piedāvājusi papildināt 18. februāra tautas nobalsošanas zīmi, portālu Diena.lv informēja Neatkarīgo deputātu grupa.

"CVK pieņemtais lēmums paredz, ka 2012. gada 18. februāra referenduma tautas nobalsošanas zīmē tiek iekļauts jautājums "Vai jūs esat par likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" pieņemšanu", taču šajā nobalsošanas zīmē ne vārda netiek minēts par to, ko tieši šie grozījumi nozīmē. Tas kārtējo reizi ir radījis plašu sabiedrības neizpratni," norādīja deputāti.

Neatkarīgo deputātu grupa ir saņēmusi sūdzības no vairākiem vēlētājiem reģionos par 2012.gada 18. februāra referenduma tautas nobalsošanas zīmē nepilnīgi formulēto jautājumu. "Esošais formulējums var sekmēt to, ka daudzi no balsotājiem nesapratīs par ko tieši viņiem jābalso. Daži pat norāda, ka nesaprot jautājuma būtību un tādēļ referendumā nepiedalīsies," uzsvēra deputāti.

Neatkarīgo deputātu grupa, lai izslēgtu iespēju, ka nepilnīgas informācijas dēļ, balsojot var tikt izvēlēts atbildes variants, kas ir pretrunā ar balsotāja uzskatiem, aicina vēlēšanu zīmēs paredzēto jautājumu papildināt referenduma dalībniekiem, jautājot sekojoši: "Vai jūs esat par likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu, kas paredz noteikt krievu valodai otras valsts valodas statusu?".

Viņuprāt, šāds papildinājums nepārprotami ļaus ikvienam Latvijas iedzīvotājam 2012. gada 18. februārī paredzētajā referendumā saprast par ko tieši viņi parakstās.

"CVK jau vairākas reizes ir kāpusi uz grābekļa, izvēloties vispārējus un neizprotamus formulējumus referendumu balsošanas zīmēs un tādējādi radījusi plašu neizpratni sabiedrībā. Mēs aicinām šoreiz šādu kļūdu nepieļaut un vienlaikus aiztaupīt CVK darbinieku darbu, lai skaidrotu lietas, ko iespējams izskaidrot, papildinot nobalsošanas zīmi ar nieka deviņiem vārdiem," skaidroja Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Jānis Upenieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas