Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Nedēļas laikā par 17% palielināts Covid-19 pacientiem paredzēto gultu skaits

Aizvadītās nedēļas laikā stacionāros par 17% palielināts Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu skaits, liecina Veselības ministrijas apkopotā un valdības sēdei iesniegtā informācija.

Nedēļas laikā Covid-19 gultu skaits palielināts no 504 uz 591, tostarp 122 gultasvietas paredzētas smagi sasirgušiem pacientiem. Jaunas gultasvietas izveidotas Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Daugavpils un Jēkabpils reģionālajā slimnīcā.

Dati uz pirmdienu liecina, ka šo gultasvietu noslodze sasniedz 70%, turklāt intensīvās terapijas gultasvietu noslodze ir vēl lielāka - 75%.

Īpaši smaga situācija ir Vidzemes slimnīcā, kur aizņemtas visas 30 Covid-19 pacientiem paredzētās gultasvietas un pacientiem tiek pielāgotas citas gultas. Tādējādi noslodze stacionārā sasniedz 103%.

Rēzeknes un Jelgavas slimnīcā Covid-19 pacienti aizņēmuši gandrīz 90% no viņiem paredzēto gultu, bet RAKUS noslodze ir 79%. Savukārt Jēkabpils slimnīcā bažas rada tieši intensīvās terapijas gultasvietas Covid-19 pacientiem, jo iestādē aizņemti 80% šo gultu.

Tāpat septembrī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta operatīvās vadības centrā ienākošo zvanu skaits pieaudzis par 6,8%, salīdzinot ar ienākošo zvanu skaitu augustā.

Pašlaik diennaktī vidēji tiek saņemti 1717 zvani. Izpildīto izsaukumu skaits septembrī ir līdzvērtīgs augusta rādītājiem, vidēji diennaktī sasniedzot 1027 izsaukumus.

Pēdējās nedēļas laikā izsaukumu skaits pie Covid-19 pacientiem un stacionārā nogādāto Covid-19 pacientu skaits turpināja pieaugt un ir līdzvērtīgs maija beigu līmenim.

Valdības sēdē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) informēja, ka trešdien, 29.septembrī, kopā ar slimnīcām plānots runāt par zemāka līmeņa slimnīcu iesaisti Covid-19 pacientu ārstēšanā. Līdz šim Covid-19 pacienti stacionēti trīs klīniskajās universitātes slimnīcās Rīgā un septiņās reģionālajās slimnīcās.

pievienota pēdējā rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas