Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Nedēļas nogalē kļūs aukstāks un vairāk snigs

Latvijā piektdien saglabāsies mākoņains laiks ar nokrišņiem, bet nedēļas nogalē kļūs vēsāks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Piektdien Latvijai no rietumiem pietuvosies jauns ciklons, tādēļ saglabāsies mākoņains un nokrišņiem bagāts laiks. Visā Latvijas teritorijā brīžiem līs, bet pēcpusdienā vietām gaidāms arī slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas brīžiem būs brāzmains, tomēr piektdien vakara pusē, kad Latviju šķērsos ciklona centrs, tas pierims. Gaisa temperatūra gan naktī uz piektdienu, gan dienā saglabāsies 0 līdz +5 grādu robežās. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni.

Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā virs Eiropas ziemeļiem turpināsies aktīva ciklonu darbība un tie noteiks laika apstākļus arī mūsu reģionā. Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss un valsti šķērsos vairākas nokrišņu zonas, bet ierasto lietu un slapjo sniegu pakāpeniski nomainīs sniegs.

Sestdien gaisa temperatūra vēl ievērojami nemainīsies, tādēļ arī nokrišņi gaidāmi lielākoties lietus un slapja sniega formā, bet svētdien termometra stabiņš daudzviet vairs nepārsniegs 0 grādu atzīmi, un naktī noslīdēs līdz pat -4…-5 grādiem.

Lai gan kopējais mākoņu daudzums svētdien samazināsies, tomēr atsevišķi gubu mākoņi vietām īslaicīgi var sagādāt spēcīgāku snigšanu. Ciklonu ietekmē nedēļas noslēgumā un nākamās darba nedēļas sākumā pastiprināsies arī rietumu puses vēji - sestdien tikai piekrastē, bet svētdien un pirmdien arī iekšzemes rajonos vējš brāzmās sasniegs 15 līdz 17 metrus sekundē, bet jūras piekrastē pat 20-22 metrus sekundē. Nokrišņu zona, kas valsti šķērsos naktī uz pirmdienu, daudzviet atnesīs sniegu un zemi pārklās 2-5 centimetrus bieza sniega sega, vēsta LVĢMC.

Gaisa temperatūra turpinās pazemināties arī naktī uz pirmdienu, tomēr pateicoties mākoņu segai tā tikai dažviet būs zemāka par -5 grādiem. Pirmajā darba nedēļas dienā līdz saistībā ar aizejošo ciklonu virs relatīvi siltajiem Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņiem veidosies gubu mākoņi, kas var atnest spēcīgāku snigšanu rietumu un centrālajos rajonos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas