Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nemiro: Šogad jābūt skaidrībai par LMT un Lattelecom nākotni

Šogad jābūt skaidrībai par SIA Latvijas Mobilais telefons (LMT) un SIA Lattelecom nākotni, aģentūrai LETA sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

2018.gada novembrī toreizējais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) izdeva rīkojumu, ar kuru no 2018.gada novembra uz šā gada februāri tika pagarināta Latvijas pozīcijas izstrāde par LMT un Lattelecom tālākās darbības stratēģiju. Tomēr ar valdības maiņu šī rīkojuma izpilde vairs nav aktuāla.

Nemiro atzina, ka iepriekšējās valdības rīkojās nepareizi, šī jautājuma risināšanā iesaistot plašu darba grupu. "Manuprāt, tas drīzāk ir veids, kā aprakt ideju, nevis to atrisināt. Šis jautājums ir muļļāts ļoti ilgi, tāpēc šī gada laikā vēlamies nonākt līdz lēmumam. Bet risinājuma patlaban vēl nav," pauda ekonomikas ministrs.

Viņa ieskatā, LMT un Lattelecom nākotne ir jārisina abu uzņēmumu akcionāru līmenī, proti, Ekonomikas ministrijai, Satiksmes ministrijai un zviedru kompānijai Telia.

"Šī jautājuma risināšanā ir divi līmeņi - akcionāru un abu uzņēmumu vadības, turklāt abiem līmeņiem ir atšķirīgs redzējums. Uzskatu, ka abu uzņēmumu nākotnes jautājums jārisina akcionāru līmenī," sacīja ekonomikas ministrs.

Līdz šim Nemiro par LMT un Lattelecom nākotni ir apspriedies atsevišķi ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu (JKP) un Telia pārstāvjiem, tomēr pirms notikusi visu akcionāru kopīga tikšanās, nekāda risinājuma patlaban vēl nav. "Uzklausīsim visu akcionāru redzējumu par abu uzņēmumu nākotni un vienosimies par nākotnes attīstības vīziju," piebilda Nemiro.

Vaicāts, vai akcionāri varētu lemt par LMT un Lattelecom apvienošanu, ekonomikas ministrs atzina, ka patlaban šāds scenārijs netiek izskatīts, tomēr tas netiek izslēgts.

"Patlaban nenorit sarunas par abu uzņēmumu apvienošanu, bet gan par šo un citiem jautājumiem vēlos runāt ar pārējiem akcionāriem. Pirms lemt par uzņēmumu apvienošanu, ir jāzina, kādi būs ieguvumi. Ja nesaskatīsim ieguvumus, šo priekšlikumu tālāk neizskatīsim. Uzņēmumu apvienošana nav pašmērķis," uzsvēra ekonomikas ministrs.

Pēc Nemiro teiktā, viņam sarunās ar pārējiem LMT un Lattelecom akcionāriem svarīgākie jautājumi būs par to, kā nodrošināt draudzīgākus pakalpojumus lietotājiem un kādā veidā būtu iespējams veicināt abu uzņēmumu attīstību.

"Kad viss tiks salikts kopā, redzēsim virzienu, bet patlaban tas nav zināms, jo par to nav lēmuši akcionāri," sacīja ekonomikas ministrs.

Telia Company ir lielākais akcionārs LMT, kur tai tieši un netieši pieder apmēram 60%. Telia Company pieder arī 49% Lattelecom akciju.

Lattelecom koncerna apgrozījums 2018.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 212 miljoni eiro, kas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa bija 42 miljoni eiro.

LMT 2018.gadā strādāja ar 216 miljonu eiro konsolidētu apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet grupas peļņa sasniedza 29 miljonus eiro.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
patiik kaa visi tikko tiek pie varas nevis naski censhas pildiit soliijumus kas tieshi ietekmee veeleetaajus bet kjeraas pie lietaam kur apgrozaas lielas naudas. pretiigi.
P
P
Protams;par OIK un Deglava tiltu viss skaidrs,šogad LMT un Lattelekom,nākošgad vajag pārdot Ķegumu.
he-heee
h
Katru telefona vada kilometru-ar savam īpašniekam...Tad visi LV būs īpašnieki, viss būs privatizēts, un visi būs saimnieki un bagāti...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas