Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nepilnās divās dienās par Saeimas atsaukšanas ierosināšanu parakstījušies vairāk nekā 15 000 cilvēku

Kopš piektdienas, kad sākās parakstu vākšana 13. Saeimas atsaukšanas ierosināšanai, par šo iniciatīvu portālā Latvija.lv parakstījušies vairāk nekā 15 000 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Tas ir vairāk nekā par abām divām citām iniciatīvām, par kurām arī iespējams parakstīties portālā Latvija.lv. Salīdzinājumam - par grozījumiem likumā Par nekustamā īpašuma nodokli kopš 18.maija elektroniski parakstījušies nedaudz virs 6000 cilvēku, bet par izmaiņām tautas nobalsošanas un likumu ierosināšanas kārtībā kopš 20.septembra parakstījušies aptuveni 1100 cilvēku.

Lai izmantotu tiesības rosināt Saeimas atsaukšanu, ierosinājuma autoriem 12 mēnešu laikā kopumā - gan elektroniski, gan citos veidos - jāsavāc un jāiesniedz CVK ne mazāk kā vienas desmitās daļas jeb 154 865 vēlētāju paraksti.

Kā ziņots, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) novembrī nolēma parakstu vākšanai reģistrēt gan biedrības Varu Latvijas tautai, gan Centra partijas Saeimas atsaukšanas ierosināšanas iniciatīvu, aģentūru LETA informēja CVK pārstāve Laura Zaharova.

Parakstīties par šo iniciatīvu vēlētāji varēs 12 mēnešus dažādos veidos - elektroniski portālā Latvija.lv, apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, vai novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja.

Parakstu vākšanas termiņš noslēgsies 2020.gada 14.novembrī. Ja likumā noteiktajā termiņā tautas nobalsošanas ierosināšanai nepieciešamais parakstu skaits - 154 865 - tiks savākts, par šo jautājumu būs jānotiek tautas nobalsošanai.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Zili załi brīnumi
Z
Atlaidīs un tad uzreiz visiem būs labāk! Ko tu gan neteiksi.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Latvju vēlētāji raujas apliecināt, ka iepriekš pielaiduši brāķi!!!!!!!!!!!!!!
>:-)
&
Atlaidīs un ko tālāk? Viens jau atlaida saeimu un ieviesa "pateicības naudu"" kukuļa vietā ! Kas no tā mainijās uz labo pusi ? Nekas. Kā vienmēr, ČIKS !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas