Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

NEPLP piešķir 170 000 latu priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai televīzijās

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir piešķīrusi 170 000 latu priekšvēlēšanu debašu raidījumu veidošanai nacionālās un reģionālās apraides komerctelevīzijās. Par konkursa rezultātā piešķirtajiem līdzekļiem televīzijām jānodrošina iespēja deputātu kandidātu sarakstiem pašvaldību vēlēšanās vismaz vienreiz piedalīties priekšvēlēšanu raidījumos elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās.

"Šogad NEPLP pirmo reizi piešķir valsts budžeta līdzekļus priekšvēlēšanu procesa atspoguļošanai nacionālās un reģionālās apraides komerctelevīzijās. Piešķīruma mērķis ir sekmēt demokrātisko procesu Latvijā, nodrošināt deputātu kandidātiem līdzvērtīgas iespējas paust savu viedokli un piedāvājumu vēlētājiem visā Latvijā. Latvijas demokrātijas kvalitātei ir ļoti svarīgi, lai vēlēšanu iznākumu ietekmē nevis viltīgas reklāmas un mārketinga kampaņas – kā tas bieži vien notika iepriekšējos gados, bet gan atklāta un godīga deputāta kandidātu saruna ar vēlētājiem, brīvas diskusijas un kritika,"atzina NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.Konkursā Par priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas, NEPLP, izvērtējot pretendentu pieteikumus, nolēma noteikt, ka priekšvēlēšanu raidījumus Kurzemes reģionā veidos SIA Talsu televīzija, Latgales reģionā SIA Latgales reģionālā televīzija, Zemgales reģionā SIA VTV grupa, Vidzemes reģionā SIA Valmieras TV.Savukārt NEPLP konkursā Par priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu nacionālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas NEPLP, izvērtējot vienīgā pretendenta pieteikumu, nolēma par uzvarētāju noteikt AS Latvijas Neatkarīgā Televīzija.

Jau ziņots, ka 26.februārī Ministru kabinets nolēma piešķirt NEPLP 2013.gadam 170 000 latus Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma izpildes nodrošināšanai – konkursu rīkošanai par priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu un pārraidīšanu 2013.gadā. 35 000 latu paredzēti priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai un pārraidīšanai 2013.gadā nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās. 135 000 latu paredzēti priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai un pārraidīšanai 2013.gadā reģionālo un vietējo elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas