Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NEPLP sāk administratīvā pārkāpuma lietu par iespējamu priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu Apiņa raidījumā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi sākt administratīvā pārkāpuma lietu pret a/s TV Latvija par iespējamu priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu televīzijas programmas Rīga TV24 raidījumā Dr.Apinis.

NEPLP šodien sēdē skatīja jautājumu saistībā ar Rīgas domes deputāta amata kandidāta no Zaļo un zemnieku savienības Pētera Apiņa vadītā raidījuma Dr.Apinis atbilstību priekšvēlēšanu laikam noteiktajiem ierobežojumiem.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka padome pieņēmusi lēmumu sākt administratīvā pārkāpuma lietu pret a/s TV Latvija par iespējamu Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteikto nosacījumu neievērošanu.

Vaicāts par ierosināto lietu, Apinis lakoniskā atbildē aģentūrai LETA aicināja noskatīties raidījumu, lai noskaidrotu, vai tajā kaut kas ir saistīts ar priekšvēlēšanu aģitāciju vai ZZS. Plašākus komentārus vai atbildes Rīgas domes deputāta amata kandidāts atturējās sniegt.

TV Latvija valdes loceklis Klāvs Kalniņš aģentūrai LETA pauda viedokli, ka NEPLP lēmums ir nepamatots, jo TV Latvija ir strādājusi atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likumam.

"Kad Pēteris Apinis 16.jūlijā paziņoja, ka startēs uz Rīgas domi, arī mums tas bija jaunums. Nākamajā raidījumā, kas notika 20.jūlijā, nomainījām raidījuma vadītāju, vizuālo identitāti un pārējās lietas kā pašreklāmu un nosaukumu. Tāpēc nesaprotu, kāpēc sākta administratīvā lieta," pauda Kalniņš.

Viņš piebilda, ka vēl nav saņēmis NEPLP vēstuli, bet uzsvēra, ka analizēs faktus un sniegs skaidrojumus.

Kalniņš atzīmēja, ka vienīgais pārpratums bija par publicēto televīzijas programmu. "Jāsaka, ka programmu gan internetā, gan rakstošajā medijā sūta vismaz divas nedēļas pirms publicēšanas," viņš skaidroja.

Priekšvēlēšanu aģitācijas likums nosaka, ka vēlēšanu dienā, kā arī 60 dienas pirms vēlēšanu dienas elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem aizliegts izplatīt to personu vadītus raidījumus, sagatavotus komentārus, intervijas un reportāžas, kuras ir pieteiktas par deputātu kandidātiem vai pirms vēlēšanām publiski paziņojušas par savu līdzdalību kādas politiskās partijas, politisko partiju apvienības vai vēlētāju apvienības darbībā. Līdztekus likumā noteikts, ka, ja Saeima ir atlaista vai atsaukta vai republikas pilsētas dome vai novada dome tiek atlaista, vai tiek izsludinātas atkārtotas vēlēšanas, šis ierobežojums attiecināms uz laika posmu no vēlēšanu izsludināšanas dienas līdz vēlēšanu dienai.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas Centrālā vēlēšanu komisija izsludināja 7.jūlijā. Par Apiņa kandidēšanu šajās vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, kur viņam piešķirts otrais numurs, politiskais spēks paziņojis 16.jūlijā.

Kā liecina raidījumu arhīvs, pēdējais Apiņa vadītais raidījums iznācis 13.jūlijā, savukārt jau nākamajam raidījumam tika izvēlēts cits vadītājs - ginekoloģe Dace Matule, turklāt nedaudz mainīts arī raidījuma nosaukums - Dr.Apine. Jaunā vadītāja, piesakot raidījumu, gan norādīja, ka viesi uz raidījumu ieradušies "Pētera Apiņa studijā".

Apinis televīzijas kanālā Rīga TV 24 raidījumu Dr.Apinis vada kopš pagājušā gada sākuma.

NEPLP aicina komersantus ievērot likumu, vienlaikus solot turpināt veikt priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu uzraudzību.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Itamars Toledano
Atceraties, ka savulaik Apenis ar ķengu lapelēm ķengāja krietnus cilvēkus; atceraties, ka Saeima pieņēma lēmumu, lai atceltu Apeņa 20 latu sodu, par bezkaunīgu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Nerunāsim par visām tām ķengām, ar ko šis mūdzis ir piedraņķējis masu saziņas līdzekļus, taču, NEPLP vajadzētu saukt pie atbildības TV Rīga 24 vadību par to, ka tik nelietīgs un nolādēts cilvēks var paust savas nekrietnības PUBLISKI.
Bikšu Frīdis
B
Apinis nav taisnā ceļa gājējs, kaut vai lai atceramies nelegālo lapiņu iespiešanu paša tipogrāfijā pirms Saeimas vēlēšanām.
aģitators Juris
a
Apinis - tas ir daudzu partiju eksbiedrs, mūslaiku ZZS apziņa un goda prāts!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas