Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nesaņemot pielaidi valsts noslēpumam, no darba aiziet LGS valdes locekle Broka

Uzņēmuma Latvijas gaisa satiksme (LGS) ārkārtas akcionāru sapulcē trešdien nolemts, ka amatu atstāj līdzšinējā LGS valdes locekle Baiba Broka (NA), portālu Diena.lv informēja Satiksmes ministrijā.Šāds lēmums pieņemts saistībā ar to, ka LGS valdes locekļiem jābūt pielaidei valsts noslēpumam. Broka to nav saņēmusi, tāpēc šo amatu nevar ieņemt, skaidrojis satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība).

Ziņots arī, ka DP neizsniegs speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam LGS valdes loceklei un bijušajai tieslietu ministrei Brokai.Lūgumu piešķirt pielaidi DP saņēma 2014.gada 24.novembrī, taču, ņemot vērā, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) jau iepriekš vērtēja Brokas kā tieslietu ministres atbilstību pielaides saņemšanai, DP secinājusi, ka nav pamata pārskatīt SAB lēmumu par atļaujas neizsniegšanu.Broka aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka DP atteikusies izskatīt viņas iesniegumu par pielaides piešķiršanu, lai gan likums tādu iespēju neparedzot. Broka uzsvēra, ka piecu gadu laikā, strādājot LGS, viņai ne reizi nav bijis saskarsmes ar dokumentiem, kam būtu bijusi nepieciešama 2.kategorijas pielaide valsts noslēpumam, bet to "DP pat nav interesējusies noskaidrot". Pēc Brokas teiktā, viņa nemeklēšot iespējas pārskatīt DP lēmumu atteikties izskatīt viņas iesniegumu.LGS valdes priekšsēdis Dāvids Tauriņš aģentūrai LETA norādīja, ka nākotnē varētu tikt izvērtēta iespēja Brokai darbu turpināt nozarē citā amatā. Tauriņš arī sacīja, ka neatkarīgi no izveidojušās situācijas Brokai esot "ievērojama un liela" pieredze LGS pārstāvošā nozarē un būtu lietderīgi to izmantot tālāk. Viņa LGS esot nostrādājusi teju septiņus gadus. Vienlaikus gan Tauriņš atzina, ka šādi lēmumi vēl nav pieņemti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas