Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nespēj vienoties par latviešu valodas galveno institūciju

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) nesakrīt viedoklis ar Tieslietu ministriju (TM) par nepieciešamību apvienot Valsts valodas centru (VVC) ar Valsts valodas aģentūru (VVA). IZM uzskata, ka šāda apvienošana nav lietderīga, bet TM uzstāj, ka valsts valodas politika jākoncentrē vienas iestādes rokās.

IZM, atsaucoties uz 2007.gada pētījumu "Latviešu valoda 15 neatkarības gados" un ārvalstu valodas politikas ekspertu teikto, saka, ka Latvijas valodas politikas institūciju struktūra ir tuvu optimālai.

"Sabiedrībā  apjukumu var radīt nevis institūciju it kā nenodalītās kompetences, bet visai līdzīgie institūciju nosaukumi. Speciālistu lokā nekādi pārpratumi nerodas. Starp Latvijas valodas politikas institūcijām notiek pastāvīga darbības koordinācija un sadarbība, un šai ziņā problēmu nav," uzsver IZM informatīvajā ziņojumā, kuru otrdien, 1.oktobrī, uzklausīja valdība.

Savukārt TM uzskata, ka LVA funkcijas jāpievieno VVC, jo, lai efektīvi un sekmīgi īstenotu valsts valodas politiku, nepieciešams vienoti koordinēt visu institūciju darbību. "Tādējādi tiktu nodrošināta labas pārvaldības principu ievērošana un efektīvu pieejamo resursu izmantošana, kā arī optimizēta valsts pārvaldes iestāžu struktūra," norāda TM.

TM jau iepriekš rosināja pievienot IZM pārziņā esošo VVA Tieslietu ministrijas pārziņā esošajam VVC. Valdība otrdien lēma, ka tā kā ministrijām vienošanos rast nav izdevies, tiks saglabāta esošā situācija, proti, iestādes apvienotas netiks.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas