Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nevakcinētajiem Covid-19 joprojām konstatē teju trīsreiz biežāk nekā pilnībā vakcinētajiem

Nevakcinētajiem un daļēji vakcinētajiem Latvijā Covid-19 infekciju konstatē 2,7 reizes biežāk nekā pilnībā vakcinētiem cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītās nedēļas laikā, no 4.oktobra līdz 10.oktobrim, atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis Latvijā par 40,5%. Turpina augt arī stacionāros ievietoto pacientu skaits - par 36,1%. 10,6% no visiem Covid-19 pacientiem stacionāros ir ar smagu slimības gaitu.

No visiem veiktajiem testiem 42% bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 58% veikti pārējiem iedzīvotājiem. No pozitīvajiem Covid-19 gadījumiem 13% bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 87% - pārējā sabiedrības daļā. No visiem skrīningā atklātajiem inficētajiem 65% epidemiologu aptaujas laikā atklāja, ka viņiem ir novērojami saslimšanas simptomi.

Pagājušajā nedēļā vidēji dienā tika veikti vidēji 16 176 testi un atklāti vidēji 1376 jauni gadījumi.

Saslimstības pieaugums ir visās vecuma grupās, saglabājas pacēlums vecuma grupā no desmit līdz 14 gadiem, informēja SPKC.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients aizvadītājā nedēļā nedaudz samazinājies līdz 1,28, kas tomēr joprojām liecina par infekcijas slimības aktīvu izplatīšanos sabiedrībā. Iepriekš šis rādītājs bija 1,38.

Izvērtējot inficēto cilvēku vakcinācijas statusu, pagājušajā nedēļā 7518 sasirgušie nebija vakcinēti pret Covid-19 vai vakcinācijas kursu vēl nebija pabeiguši, kas kopumā ir 78% no visiem aizvadītajā nedēļā saslimušajiem. Savukārt 2115 cilvēki bija vakcinēti, kas ir 22% no visiem aizvadītajā nedēļā saslimušajiem.

Salīdzinot infekcijas izplatības intensitāti uz 100 000 iedzīvotāju vakcinēto un nevakcinēto vai daļēji vakcinēto cilvēku vidū, nevakcinētiem un daļēji vakcinētiem cilvēkiem Latvijā Covid-19 infekcija konstatēta 2,7 reizes biežāk nekā pilnībā vakcinētiem.

SPKC atgādina, ka vakcinēto cilvēku vidū saslimšana visbiežāk norit vieglākā formā un ar retāku stacionēšanas nepieciešamību, tāpēc vakcinēto un saslimušo cilvēku īpatsvara rādītājs vienmēr jāvērtē kontekstā ar vakcinācijas novērsto Covid-19 gadījumu skaitu sabiedrībā kopumā.

Eiropas valstu vidējais 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir nedaudz palielinājies - līdz 150,6. Nedēļu iepriekš tas bija 146,9. Latvijā šis rādītājs tikmēr ir audzi ļoti ievērojami - no 398 līdz 580,9.

Iepriekšējā nedēļā nedaudz samazinājies ievesto Covid-19 gadījumu skaits. Tie bija 0,6% no visiem saslimšanas gadījumiem Latvijā. Laikā no 35. līdz 40.nedēļai saslimušie visbiežāk Latvijā ieradušies no Turcijas, Krievijas, Gruzijas, Vācijas, Lietuvas, Zviedrijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas, Grieķijas, Somijas, Ukrainas un Spānijas.

SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19, norādot, ka vakcinācija ir drošākais un efektīvākais veids, kā pasargāt sevi no smagām slimības formām un kopīgiem spēkiem mazināt Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā. Tāpat jāievēro spēkā esošie drošības noteikumi un Covid-19 profilakses pasākumi.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 1002 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par piecu Covid-19 pacientu nāves gadījumiem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas