Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

NMPD lūdz iedzīvotājus neizmantot 113 kā uzziņu tālruni

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) Latvijas iedzīvotājus aicina neizmantot tālruni 113 kā uzziņu tālruni par koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, lai neradītu risku citiem cilvēkiem saņemt palīdzību dzīvībai kritiskās situācijās, aģentūra LETA uzzināja NMPD.

Dienestā atzīmēja, ka ceturtdienas vakarā uz 113 saņemti ļoti daudz zvanu, kas nav bijuši saistīti ar veselības stāvokļa pasliktināšanos vai dzīvības apdraudējumu.

Dienestā uzsvēra, - ja iedzīvotāji vēlās iegūt informāciju vai uzdot jautājumus par Covid-19, jāzvana rīt no plkst.8.30 uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informatīvo tālruni 67387661. Plašāku informāciju var lasīt arī SPKC mājaslapā.

NMPD atgādināja, ka saistībā ar Covid-19 uz ārkārtas tālruni 113 ir jāzvana tikai tiem cilvēkiem, kuri apmeklējuši Covid-19 skartās valstis - Nīderlandi, Lielbritāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Beļģiju, Dāniju, ASV, Grieķiju, Islandi, Spāniju, Franciju, Vāciju, Šveici, Austriju, Itāliju, Japānu, Singapūru, Dienvidkoreju, Irānu, Ķīnu - un kuriem 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies saslimšanas simptomi - paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums.

Tā kā analīžu noņemšana notiek tikai dienas laikā, dienests aicina zvanīt rīt darba laikā. Taču situācijās, ja saslimšanas simptomi ir nopietni, piemēram, elpas trūkums, ļoti augsta temperatūra, uz 113 jāzvana jebkurā laikā. 

Dienests aicināja iedzīvotājus būt saprotošiem.

Jau ziņots, ka saistībā Covid-19 izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas.

Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14.aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot Covid-19 izplatību.

Veselības ministrija (VM) noteikta par atbildīgo institūciju darbību koordinācijai ārkārtējās situācijas laikā.

Ārkārtējās situācijas laikā valsts un pašvaldību iestādēm uzdots izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti.

Top komentāri

Laika vecis
L
Kāpēc cilvēki zvana uz 113? Jo tas ir vienkārši. Pamēģiniet atcerēties šo kalambūru - Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC)! Vai nevarēja vienkārši to saukt par Slimību centru (SC)? Un vai viegli iegaumējamu tālruņa numuru arī nevarēja sagādāt šim centram?
Juris Mālmeisters
J
Tik sarežģīts telefona numurs 67387661 laikam izvēlēts, lai SPKC darba rūķus netraucētu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas