Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

NMPD nav atteicis izsaukumus saistībā ar ārkārtas situāciju Rīgas reģionālajā centrā

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aizvadītajā diennaktī nav atteicis izsaukumus saistībā ar ārkārtas medicīniskās situācijas izsludināšanu dienesta Rīgas reģionālajā centrā, aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Arita Rudzīte.

Viņa teica, ka dzīvībai un veselībai tiešu apdraudējumu gadījumos NMPD nodrošina palīdzību. Mediķi aizvadītajā diennaktī strādāja tikpat ātri un kvalitatīvi kā citkārt.

LETA jau ziņoja, ka NMPD izlēmis izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu dienestā.

Kā žurnālistiem sacīja dienesta direktore Liene Cipule, patlaban dienestā notiek "masveida mediķu aizplūšana", kas saistīta ar mediķu neapmierinātību ar lielo slodzi un nesamērīgi mazo atalgojumu, kā arī par neskaidrību, kas ar mediķu atalgojumu notiks nākamgad.

Cipule norādīja, ka situācijas risināšanai pastiprināta uzmanība tiks pievērsta brigāžu darba plānošanai un izsaukumu šķirošanai, kas iedzīvotājiem nozīmēs biežākus atteikumus gadījumos, kad nebūs apdraudēta cilvēka dzīvība.

Pēc Cipules teiktā, patlaban plānots runāt ar Veselības ministriju (VM) un Ministru kabinetu, lai meklētu problēmas risinājumus. Dienests rādītājus un datus par savu darbu iesniegs gan VM, gan valdībā.

Vienlaikus Cipule norādīja, ka iedzīvotājiem nav pamata satraukties, ka palīdzība neatliekamos gadījumos netiks sniegta, jo dienests darbu turpinās ierastajā ritmā, proti, dzīvībai un veselībai tiešu apdraudējumu gadījumos palīdzība viennozīmīgi tikšot nodrošināta.

Top komentāri

>:-)
&
ĒĒĒ ! Tā jūs tos, ~30 000 mazvērtīgos zemcilvēkus neiznīcināsiet , saņematies . Lai citiem dzīve laimīga un saulaināka !
Dzīvojam Latvijā
D
Vadošajā Latvijas portālā 'delfi' pēc reformām komentē vienīgi kremļa troļļi un daži štatnie krievu nacisti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas