Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

No apcietinājuma atbrīvotais Beness Aijo apņēmīgs "cīnīties tālāk"

Pagājušajā piektdienā no Rīgas centrālcietuma atbrīvotais nacionālboļševiks Beness Aijo ir apņēmības pilns par saviem uzskatiem cīnīties tālāk, vēsta laikrasts Vesti.

34 gadus vecais aktīvists uzreiz pēc iznākšanas no apcietinājuma laikrakstam apgavojis, ka cietuma kamerā sēdējis kopā ar kādu, kurš gaidījis notiesājošu spriedumu par slepkavību. Šajā laikā Beness krities svarā, taču tas neesot salauzis viņa vēlmi cīnīties.

"Nekādā gadījumā nemainīšu savus uzskatus, par kuriem cīnīšos likuma ietvaros. (..) Esmu gatavs iet tālāk," viņš izteicies.

Tiesa Aijo nolēma viņu atbrīvot no apcietinājuma, lai gan Drošības policija uzstājusi to saglabāt. Tiesa nolēmusi, ka aktīvistam regulāri jāatskaitās policijā.

Aijo tika aizturēts aizdomās par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu un aicinājumu likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību. Pret viņa aizturēšanu iebilduši viņa aizstāvji gan Latvijā, gan Krievijā, Ukrainā un Lielbritānijā, norādījis laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas