Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

No apgrozības ir izņemti 94,6% lata banknošu

Līdz 2015.gada marta beigām no apgrozības ir izņemti 37,4% lata monētu 27,2 miljonu latu vērtībā (143 miljoni gabalu) un 94,6% lata banknošu 928,5 miljonu latu vērtībā (4,6 miljoni gabalu), aģentūrai LETA sacīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns

2015.gada marta beigās vēl neapmainīti bija 345,9 miljoni gabalu lata monētu (svara izteiksmē - 795 tonnas). 2013.gada decembra beigās apgrozībā bija 450 miljoni gabalu lata monētu, svara izteiksmē - gandrīz 1100 tonnas).

No monētām visvairāk neapmainīti ir mazo nominālu - viena un divu - santīmi (242,7 miljoni gabalu); neapmainīto viena lata monētu, ieskaitot īpašos vienlatniekus, ir 24,6 miljoni gabalu. No banknotēm neapmainītas visvairāk ir piecu (1,8 miljoni gabalu) un 20 (viens miljons gabalu) latu naudaszīmes.

Pēc Latvijas Bankas prognozēm, arī turpmāk iedzīvotāji tiem palikušos latus pret eiro mainīs maz, ko apliecina arī TNS Latvia šī gada martā veiktā sabiedrības aptauja, kas rāda, ka 72% to respondentu, kuru rīcībā ir lati, nolēmuši tos paturēt piemiņai, piebilda Silakalns.

Latvija pievienojās eirozonai 2014.gada 1.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas