Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No ārvalstīm atbraukušajiem pašizolācijai apsver piedāvāt viesnīcu numuriņus

Ņemot vērā nepieciešamību pašizolēties saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanu, viens no risinājumiem varētu būt viesnīcu numuriņu piedāvāšana tiem, kuri šajās dienās atgriežas no ārvalstīm, informēja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis.

Sociālajos tīklos, tostarp Facebook un Twitter, izplatīts aicinājums atsaukties viesnīcas, kas būtu gatavas brīvprātīgi uzņemt cilvēkus, kuriem ir nepieciešama pašizolācija. Viesnīcu numuriņiem ir jābūt slēdzamiem, ar atsevišķu sanmezglu.

Pinnis apstiprināja, ka viņš ir informēts par šādu iniciatīvu, uzsverot, ka tam ir jāparedz konkrēti noteikumi, lai pasargātu viesnīcu personālu no iespējamās saslimšanas. Kā atzīmēja Pinnis, iniciatīvas mērķis varētu būt kā risinājums tiem, kuri tikko atgriezušies no slimības skartajām valstīm. Lai pasargātu savus ģimenes locekļus, īpaši tos, kuri ir riska grupā, tiek apsvērta iespēja piedāvāt šiem cilvēkiem iespēju pašizolēties viesnīcās. 

"Piemēram, viesnīcu operators Mogotel ir izstrādājis reglamentu, kurā noteikts, ka pašizolācija Mogotel noteiktajās viesnīcās būs iespējama tiem, kuriem nav simptomu. Vienlaikus pakalpojumā būtu iekļautas arī ēdienreizes, kuras nodrošinās, izvairoties no tuvā kontakta ar pašizolēto klientu," atklāja Pinnis. 

Viņš piebilda, ka šī iniciatīva nav viesnīcu "izmisuma sauciens", lai glābtu biznesu, bet gan reāls risinājums. "Mēs nevaram zināt, cik no plānotajiem iebraucējiem būs iespēja atrasties mājās," sacīja Pinnis. 

Kā ziņots, visiem, kuri atgriežas no ārvalstīm, ir nepieciešams ievērot obligātu 14 dienu karantīnu.

Top komentāri

jānis
j
Beidzot kāds mēģina piedāvāt kaut ko sakarīgu. Zinot šo klejotāju izglītības līmeni, nav ko cerēt uz kaut kādu pašizolāciju.
VVZ
V
Brasas cietums būtu labāk- tas tagad tukšs. Un būs garantija, ka slimās bābas nevazāsies pa skaistumkopšanas saloniem vīlēt nagus.
es
e
Lai pašizolētos pirmkārt ir jābūt vēlmei un apziņai to darīt , LV ar šo ir smagi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas