Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

No šodienas ziemas riepas ir obligātas

No šodienas transportlīdzekļi obligāti aprīkojami ar ziemas riepām. Tāpat, kļūstot arvien vēsākam un tumšākam, ikvienam satiksmes dalībniekam jāpievērš īpaša uzmanība ceļu satiksmes drošībai, piemēram, jālieto atstarotāji, atgādināja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka no 1.decembra līdz 1.martam ar ziemas riepām obligāti jāaprīko transportlīdzekļi, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabes. Autovadītāju ziņā ir izvēlēties ziemas riepas – ar vai bez radzēm. Radžotās riepas drīkst izmantot no 1.oktobra līdz 1.maijam, un uz vienas ass riteņiem nav atļauts uzstādīt dažādas radžotas riepas. Minimālajam ziemas riepu protektora dziļumam mērīšanas zonā jābūt četri milimetri.

Vienlaikus CSDD aicina visus ceļu satiksmes dalībniekus rēķināties ar ziemas laikapstākļu ietekmi uz kopējo ceļu satiksmes drošību. Vēlams pievērst īpašu uzmanību braukšanas ātrumam un distancei, jo pagarinās auto bremzēšanas ceļš, kā arī savlaicīgi izvēlēties veicamo manevru, piemēram, pagriezienu un savlaicīgi par to informēt pārējos satiksmes dalībniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas