Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noplūdusi angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa

Kādas izglītības iestādes pedagogs nopludinājis angļu valodas eksāmena mutvārdu daļu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

VISC šodien izvērtēšanai saņēmis mutvārdu daļas eksāmena fotogrāfijas, ko portālam Delfi bija iesūtījis kāds aculiecinieks. VISC apstiprināja, ka fotogrāfijās redzamā eksāmena daļa ir autentiska.

"Apskatot saņemtos fotoattēlus, VISC secināja, ka tajos ir redzami 2018./2019.mācību gada angļu valodas centralizētā eksāmena 13.marta (otrās eksāmena dienas) mutvārdu daļas materiāli," skaidroja VISC.

Lai arī angļu valodas eksāmena norise sākusies vakar, šodien turpinās valsts pārbaudījuma mutvārdu daļas norise.

VISC angļu valodas eksāmena materiālus polimēraploksnēs ar drošības uzlīmi, kurās savukārt bija ievietotas katrai dienai aizzīmogotās aploksnēs ar drošības uzlīmi mutvārdu daļai, nogādāja Izglītības pārvaldēs 12. martā plkst. 7, savukārt izglītības iestādes vadītājam šie materiāli līdz 13. marta plkst. 8.30 bija jāglabā drošā seifā.

Skaidrojot aploksnes atvēršanas kārtību, VISC norādīja, ka, sekojot valsts pārbaudes darbu norises darbību laikiem, plkst. 8.30 izglītības iestādes vadītājs, centralizētā eksāmena mutvārdu daļas intervētājs un centralizētā eksāmena mutvārdu daļas vērtētājs atver aploksni ar 13. marta eksāmena mutvārdu daļas materiāliem un iepazīstas ar tiem. No šī brīža katras izglītības iestādes vadītājs un pārējās divas personas ir pilnībā atbildīgas par materiāla drošību.



VISC, neatklājot iespējamo izglītības iestādi, no kuras varētu būt noplūdusi eksāmena daļa, norādīja, ka eksāmena saturu izplatīt varēja vai izglītības iestādes vadītājs, vai mutvārdu daļas intervētājs, vai arī mutvārdu daļas vērtētājs. Tā kā kopš pagājušā gada eksāmenu materiāli ir identificējami, fotogrāfiju izcelsme tiks noskaidrota, uzsvēra VISC.

VISC aģentūrai LETA tāpat uzsvēra, ka skolēnus, kuri eksāmenu kārtoja skolā, no kurienes "noplūdusi" eksāmena daļa, šī situācija neskars - viņu kārtotā eksāmena daļa netiks anulēta, kā arī to nevajadzēs kārtot vēlreiz.

"Skolēni necietīs par pedagogu bezatbildību un negodīgumu," pauda VISC.

Reaģējot uz notikušo, VISC ar iesniegumu jau ir vērsies Valsts policijā. Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA teica, ka VISC iesniegums saņemts un Rīgas reģiona pārvaldē ir sākta resoriskā pārbaude.

2017. gadā ir bijusi līdzīga situācija - pirms centralizētā eksāmena latviešu valodā noplūduši trešās daļas jeb domraksta temati. VISC norādīja, ka temati tikuši laikus mainīti pret rezerves variantiem, tādējādi netraucējot eksāmena norisi. Taču pēcpusdienā kļuva zināms, ka, iespējams, ne visi skolēni, neskatoties uz VISC norādījumiem, saņēmuši rezerves variantus. Vēlāk tapa zināms, ka esot noplūduši arī rezerves domraksta temati. Pēcāk vainīgo meklēšanā iesaistījusies arī Valsts policija.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
The oral portion of the English exam has leaked
Edvins Eglitis
Zel Latvija berniem nespej iemacit anglu valodu. Riga maaca anglu valodu ka padomju laikos-lai neiemacitos.Sakarigs limens sarunvaloldas kompetence ir reti sastopams. Riga koncentrejas izpildit pareizas gramatiskas galotnes un atpazit pariezu atbildi no vairakiem variantiem. Pazistu dazus anglu valodas skolotajs. Divi ir penzijas gados vecenes kuri runa angliski ka cekistu nagu vilceji un runa tikai latviski klases laika. Resorci interneta netrukst
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas