Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Noraida likumprojektu par priekšvēlēšanu aģitāciju tikai latviešu valodā

Saeima ceturtdien noraidīja nacionālās apvienības Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) ierosinātos grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz atļaut priekšvēlēšanu aģitāciju tikai latviešu valodā.

VL-TB/LNNK rosināja arī papildināt Administratīvo pārkāpumu kodeksu ar sodu par valsts valodas nelietošanu priekšvēlēšanu aģitācijā. Pēc politiskā spēka deputātu domām, par šādu pārkāpumu fizisku personu būtu jāsoda ar naudas sodu no 100 līdz 700 eiro, bet juridisku personu - no 500 līdz 5000 eiro.

Nacionālā apvienība uzskata, ka šādas likumu izmaiņas palielinātu vēlētāju atbildību pienācīgi apgūt latviešu valodu. Tāpat grozījumi paplašinātu latviešu valodas kā valsts valodas lietošanas jomu arī attiecībā uz priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas, pašvaldību un Eiropas parlamenta vēlēšanām, kā arī pirms tautas nobalsošanām un likumu ierosināšanām, akcentē likumu izmaiņu iniciatori.

Iepriekš nacionālā apvienība arī mudināja mainīt atbildīgo komisiju, kas strādā ar šo likumprojektu, tomēr Saeima noraidīja šo ierosinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas