Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nosaka pielāgošanas prasības transportlīdzekļiem ar stūri labajā pusē

Saistībā ar atļauju no šā gada 1.novembra Latvijā pastāvīgi reģistrēt transportlīdzekļus ar stūri labajā pusē valdība otrdien apstiprinājusi vairākus noteikumu projektus, kas nosaka transportlīdzekļu pielāgošanas prasības, kas jāizpilda personai attiecībā uz transportlīdzekli ar vadības ierīcēm labajā pusē, aģentūra LETA uzzināja valdībā.

Šogad 12.aprīlī pieņemtie grozījumi Ceļu satiksmes likumā paredz no 2018.gada 1.novembra atcelt aizliegumu Latvijā pastāvīgi reģistrēt transportlīdzekļus ar vadības ierīcēm labajā pusē. Satiksmes ministrija (SM) izstrādājusi transportlīdzekļu pielāgošanas prasības, kuras jāizpilda personai attiecībā uz transportlīdzekli ar vadības ierīcēm labajā pusē, kuru persona vēlas pastāvīgi reģistrēt Latvijā, bet nav uzskatāmas par transportlīdzekļa pārbūvi.

Tostarp SM sagatavotie noteikumi projekti paredz, ka tehnisko prasību kopumā būs jāietver - obligāta prasība uzstādīt labās puses kustībai paredzētus priekšējos (galvenos) lukturus, pakaļējo miglas lukturi/us, ārējos atpakaļskata spoguļus ar atbilstošu redzamību, kā arī transportlīdzeklim būs jābūt aprīkotam ar papildus netiešās redzamības sistēmu, kas nodrošinātu vadītājam brauktuves kreisās puses pārredzamību.

Grozījumi Ministru kabineta (MK) 2017.gada 30.maija noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļ paredz, ka transportlīdzeklim ar vadības ierīcēm labajā pusē, auto kreisajā pusē papildus jāuzstāda netiešās redzamības sistēma - spoguļu pāri, lai nodrošinātu vadītājam brauktuves kreisās puses pārredzamību un attēla reģistrēšanas ierīces ar attēla atspoguļošanas ierīci - videokameru vai ekrānu.

Savukārt grozījumi MK 2004.gada 17.augusta noteikumos par transportlīdzekļa pārbūvi, kas atvieglo tiesību normu izpratni un pielietošanu ikdienā, precizē, pilnveido un papildina gadījumus, kad izmaiņas transportlīdzekļa konstrukcijā un/vai aprīkojumā nav uzskatāmas par pārbūvi, nosaka transportlīdzekļu pārbūves veidus pēc to iedalījuma un būtiskās tehniskās prasības transportlīdzekļu pārbūvei.

Top komentāri

Els
E
Nu forši,vilksim iekšā vecos,lētos divstāvīgos autobusus no Japānas,Anglijas u.c.-jo šamējiem nav kur viņus likt un ekskursijās uz Briseli-būs ekstrēmi, adrenalīns ar uzviju
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas