Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Noskaidro Latvijas čempionus šahā

Latvijas čempionāta šahā finālā par vīriešu čempionu kļuvis starptautiskais meistars Vitālijs Samoļins, bet sieviešu čempioni lielmeistare Ilze Bērziņa. Abi šahisti ir izcīnījuši iespēju nest Latvijas godu Pasaules Šaha olimpiādē Turcijā, informēja Latvijas Šaha federācija.

Latvijas olimpiskās izlases vīriešu komandai Aleksejam Širovam, Normundam Miezim, Arturam Neikšānam un Vitālijam Samoļinam, kā arī sieviešu komandai Laurai Rogulei, Ilzei Bērziņai, Danai Reizniecei-Ozolai un Ingunai Ernestei (3. vieta čempionātā, labākā starp izlases kandidātēm) pievienosies vēl viens dalībnieks, par kuru dalību olimpiādē lems Latvijas Šaha federācija 10.maija valdes sēdē. Pasaules šaha olimpiāde norisināsies Stambulā no 27. augusta līdz 10. septembrim.

"Turnīru aizvadīju vienā elpas vilcienā. Uzvaras, izņemot partiju ar Egonu Lavendeli, bija diezgan vieglas un arī neizšķirtajās partijās smaga cīņa izpalika. Lielā mērā uzvaras izdevās gūt pateicoties tam, ka pirms turnīra mainīju savu atklātņu repertuāru, kas pretiniekiem neļāva pret mani sagatavoties un deva man iespēju spēlēt savā teritorijā," atzina Latvijas vīriešu čempionāta uzvarētājs Vitālijs Samoļins.

Savukārt Latvijas sieviešu čempionāta uzvarētāja Ilze Bērziņa, kura čempiones titulu ieguvusi jau trešo reizi, atzina, ka "pirmo reizi to izdevies gūt turnīrā, kurā spēlē tikai sievietes. Pats turnīrs bija interesants, ar daudziem negaidītiem rezultātiem. Man grūtākā bija turnīra vidusdaļa, kad vienā dienā bija jāspēlē ar divām lielmeistarēm Danu Reiznieci-Ozolu un Ingunu Ernesti. Pēc šīm divām uzvarām turnīra beigu posms jau bija vieglāks."

Latvija čempionāts šahā no 29. aprīļa līdz 5. maijam norisinājās Rīgā, M.Tāla šaha klubā. Čempionāta ietvaros tika izspēlēti divi turnīri – kungu un dāmu čempionāti. Kungu čempionātā piedalījās 31 dalībnieks, to skaitā četri lielmeistari un četri starptautiskie meistari. Dāmu čempionātā startēja 20 dalībnieces, starp kurām četras lielmeistares un viena starptautiskā meistare.

Dāmu čempionātā Bērziņa izvirzījās vienpersoniskā vadībā jau pēc ceturtās kārtas un vadību saglabāja līdz pašām turnīra beigām. Kungu turnīrā J.Svešņikovs par līderi kļuva pēc piektās kārtas, taču pēc septītās kārtas viņu panāca Vitālijs Samoļins. Priekšpēdējā čempionāta dienā Samoļinam izdevās Svešņikovu apsteigt. Turnīra pēdējā partijā lielmeistaram Svešņikovam neizdevās pieveikt jauno Tomu Kantānu, kas ļāva Samoļinam saglabāt pirmo vietu un izcīnīt čempiona laurus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas