Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Olainē plānots paplašināt slepena NBS objekta teritoriju

Aizsardzības ministrija (AM) valsts aizsardzības objektā Andrejbaudas, Olaines pagastā, plānots veikt turpmāku Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās bāzes attīstību, līdz ar to ir nepieciešama teritorijas paplašināšana.

AM Preses nodaļā aģentūrai LETA pagaidām kategoriski atteicās komentēt, kas šis ir par objektu, vai tur jau atrodas NBS bāze un kādēļ to nepieciešams paplašināt. Arī AM mājaslapā pie vienību izvietojuma nekas neparādās, ka Olaines pagastā atrastos kāds militārs objekts.

Vienīgā publiskā informācija par šo objektu ir AM sagatavotais informatīvais ziņojums "Par nekustamā īpašuma Baumaņi, Olaines pagastā atsavināšanu valsts aizsardzības vajadzībām". To plānots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Ziņojums tika iesniegts šonedēļ notikušajā valsts sekretāru sanāksmē.

Ziņojuma mērķis ir saņemt Ministru kabineta atbalstu zemes vienības atsavināšanai, lai nodrošinātu jau AM piederošā nekustamā īpašuma Andrejbaudas, Olaines pagastā, paplašināšanu valsts aizsardzības vajadzībām.

AM norāda, ka "objektā Andrejbaudas, Olaines pagastā, tiek plānots veikt turpmāku NBS militārās bāzes attīstību, līdz ar to ir nepieciešama teritorijas paplašināšana".

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem aizsargjoslas platums ap objektu Andrejbaudas sasniedz 200 metru, tāpēc AM valdību informēs par tai papildu teritorijas nepieciešamību, kas atrodas nekustamā īpašuma aizsargjoslā.

AM ir izvērtējusi nekustamo īpašumu Andrejbaudas, un ir noteikusi izveidot drošības režīma zonu jeb paplašināt aizsargjoslas platumu ap Andrejbaudām. Līdz ar to kā piemērotākais variants nekustamā īpašuma Andrejbaudas paplašināšanai tika saskatīts pārņemt AM valdījumā blakus esošo īpašumu Baumaņi Olaines pagastā, kurš pieder privātpersonai.

Pēc nekustamā īpašuma Baumaņi' atsavināšanas aizsargjoslas platums ap NBS objektu netiks paplašināts, līdz ar to nepalielināsies ar aizsargjoslu saistītie saimnieciskās un komercdarbības ierobežojumi aizsargjoslai pieguļošajos nekustamajos īpašumos.

Baumaņu īpašnieks ir atbalstījis tam piederošā īpašuma 9,5 hektāru platībā atsavināšanu aizsardzības vajadzībām.

Top komentāri

AB
A
Kada gan dala zurnalugam par so objektu?
агент Кремля
а
Продам государственные тайны Латвии. Недорого.
aas
a
Diez'cik slepens tas objekts skiet nav, ja prese par to zino :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas