Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Olimpiešu panākumi nav iedvesmojuši valsts naudas devējus

Par spīti mūsu sportistu izcilajiem panākumiem ziemas olimpiskajās spēlēs, kurus klātienē vēroja arī Latvijas politiķi, nākamā gada budžets sportam ne tikai nepieaugs, bet pat samazināsies, turklāt par ievērojamu summu - 2,1 miljonu eiro. Šādu satraukumu Dienai pauž Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis. Tas ir īpaši satraucoši, jo līdz vasaras olimpiskajām spēlēm atlikuši vien divi gadi un finanšu samazinājums, pēc Vrubļevska vārdiem, vissmagāk sitīs tieši pa komandu sporta spēlēm.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktora vietnieks Edgars Severs Dienai stāsta, ka šā gada budžets sportam ir 34 miljoni eiro. Pērn tie bija tikai 16,6 miljoni eiro. Taču Severs bilst, ka šos skaitļus nav korekti salīdzināt un nevar teikt, ka šā gada budžets ir pieaudzis divas reizes, jo ir nākušas klāt daudzas finansējamas lietas, piemēram, investīcijas Murjāņu sporta skolas infrastruktūrā. "Nav korekti salīdzināt divu suņu apēsto, ja viens ir mazs klēpja sunītis un otrs - sargsuns," analoģijas ar budžetu velk Severs.

Vrubļevskis stāsta, ka šis ir bijis pirmais pēckrīzes gads, kad sporta finansējums tieši sporta organizācijām ir pieaudzis. "No 2008. gada 34 miljoniem eiro 2010. gadā mēs nonācām līdz 13,7 miljoniem eiro, kas šogad pieauga līdz 15 miljoniem eiro. Taču jaunais budžeta bāzes projekts mūs atkal ir atsviedis atpakaļ."

Severs stāsta, ka minēto 2,1 miljonu eiro Saeima sportam piešķīra pērn budžeta grozījumos, taču tie netika iekļauti bāzes finansējumā. Līdz ar to šogad, sastādot bāzes budžetu, šī summa sporta budžetā nav iekļauta. "Mēs rakstījām pieprasījumu Finanšu ministrijai ar lūgumu šo naudu iekļaut bāzes finansējumā, taču tas tika atteikts. Pašlaik visas cerības ir uz Saeimu," stāsta Severs. Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (Vienotība) iecerēto samazinājumu sportam Dienai komentēt gan atsakās, jo "budžets līdz Saeimai vēl nav nonācis".

Plašāk lasiet Rūtas Kesneres rakstā Kad olimpiskās medaļas nelīdz pirmdienas, 24.marta, laikraksta Diena 6.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas