Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Operatīvie dienesti un karavīri Ādažu poligonā turpina dzēst ugunsgrēku

Ugunsgrēka dzēšana Ādažu poligonā aizvien turpinās, aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta majore Mairita Senkevicina.

 

Ministrijas pārstāve ap plkst.16.30 informēja, ka situācija uzlabojas, bet dzēšanas darbi poligonā turpinās ar līdzšinējiem resursiem. Viņa arī apliecināja, ka visas dienas garumā mācības ar kaujas munīcijas izmantošanu ir pārtrauktas.

Dzēšanas darbos ir iesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Valsts meža dienests, gaisa spēku helikopters, Nacionālo bruņoto spēku, kā arī sabiedroto karavīri.

Savukārt Valsts meža dienesta meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis, kurš atrodas notikuma vietā, aģentūrai LETA teica, ka vietām uguns turpina izplatīties. Vienlaikus viņš apliecināja, ka ugunsgrēks ir tikai Ādažu poligona robežās.

Jaunķiķis norādīja, ka ugunsgrēka platība ir ļoti liela, bet precīzus datus varēs sniegt vien vēlu vakarā vai pirmdien.

Jau vēstīts, ka mācību laikā Ādažu poligonā svētdien izcēlies ugunsgrēks - atsevišķos laukumos deg virsāji, sausā zāle un sūnas, iepriekš pastāstīja Senkevicina..

Ziņots arī, ka sestdien starptautisko militāro mācību Swift Response 2018 laikā Ādažu poligonā izcēlās ugunsgrēks, kad pēc desantēšanas aizdegās militārais transports, pastāstīja Senkevicina.

Ādažu poligonā bija paredzēts no astoņām lidmašīnām C-17 desantēties kopumā vairāk nekā 500 ASV un Lielbritānijas karavīriem.

Mācību laikā aizdegās viens no transportlīdzekļiem, kas tika desantēts. Uzreiz pēc negadījuma desantēšana uz laiku pārtraukta.

( papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Jurijs
J
Ты что хочешь ,чтобы осудили их ? Тебя они первее посадят эти защитнички, как врага народа ,за то ,что ты тут просишь.Они на этой земле хозяева ,а ты батрак ,который должен работать на этой земле на них.Пора бы это уже многим латышам тут это принять и понять.Ни кому Вы не нужны .Им нужна тут пустая земля без Вас.
Nu, jā
N
Jebkuram, kas aizdedzina mežu spēlējoties ar sērkociņiem, būtu milzīgs sods un, visticamāk, cietums. Vai Bergmanis vēl brīvībā??? Vai viens likums visiem atkal nedarbojas???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas