Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Otrdien Vecmīlgrāvī izplatījusies smaka vairs nav jūtama

Otrdienas vakarā iedzīvotāji ziņojuši par Vecmīlgrāvī un tā apkārtnē gaisā izplatījušos nezināmas izcelsmes vielas smaku, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Trešdien tā vairs nav jūtama, apliecināja Valsts vides dienests (VVD).

Laikā no plkst. 20 līdz 22 par to saņemti vairāk nekā 400 zvani uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, pastāstīja VUGD.

Ierodoties šajā apvidū, kopā ar Valsts vides dienestu un Ostas policiju tika apsekota teritorija, bet konkrēts smakas izcelsmes avots netika konstatēts.

Turpmākos notikuma apstākļus noskaidros Valsts vides dienests.

Informācija par nezināmās izcelsmes smaku nodota arī Rīgas domei, Valsts policijai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

VVD pieļauj, ka otrdien vakarā Vecmīlgrāvī un tā rajonā gaisā izdalījusies smaka varētu būt merkaptāni, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka merkaptāni tiek pievienoti kā piedeva gāzei, lai varētu konstatēt tās noplūdes un gāzes klātbūtni apkārtējā vidē. Pat ļoti niecīgs daudzums šīs vielas izraisa nepatīkamu smaku un diskomfortu.

Apsekošanas darbi turpinās arī trešdien, taču VVD rīcībā pašlaik esošā informācija liecina, ka smaka Vecmīlgrāvī un tā apkaimē vairs nav jūtama.

Mainīts virsraksts, pievienotas pēdējās trīs rindkopas

Top komentāri

Jūrkapteiņi
J
Ja tie bija merkaptāni, tad kurš izskaidros, kālab Mīlgrāvja ielā pie Rimi un bijušās Superfosfāta rūpnīcas tieši tā smirdēja pēdējos 10 gadus (tiesa, pims gada-pusotra smaka mazinājās). Tur taču gāzi nepārkrauj?
j
VVD var snaust tālāk un ostās šeptmaņi septet tālāk, pārkraujot, iespējams, indīgas vielas, kas ik pa laikam noplūst. Kāda ir ietekme uz iedzīvotāju veselību, to neviens nezina, jo VVD patipina pa ostu, noplāta rokas un paziņo, ka neko nezina un neko darīt nevar. Tā kā pēc naftas produktiem un reizēm citām ķimikālijām smird Mīlgrāvja ielā starp Lēdurgas ielu un Ozo golfa klubu, pilsētās smirdēt nedrīkst. Reizēm tur, izkāpjot pie Mīlgrāvja Rimi no mašīnas, elpu sit ciet un acis asaro. VVD vienkārši smagi piesedz visādus šeptmaņus ostā. Sūdzēties pat nav jēgas. Pasaka, ka neko nezina vai samelo, ka viss ir normas robežās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas