Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

OTV grib translēt Saeimas un valdības sēdes

SIA _Ogres televīzija _kanāls OTV plāno piedāvāt skatītājiem translācijas no Saeimas un Ministru kabineta sēdēm, informēja OTV direktore Dace Tribocka. Diena iepriekš jau rakstīja, ka Latvijas Radio no 10.februāra parlamenta plenārsēžu translācijas plāno pārtraukt.

Pieprasījumus OTV iesniegusi abās institūcijās, un patlaban uzņēmums strādā pie tehnisko risinājumu izvēles. OTV cer, ka saņems pozitīvas atbildes. Kanāla vadība uzskata, ka skatītājiem varētu būt interesanti un derīgi vērot Saeimas un Ministru kabineta darbu kā būtisku daļu no Latvijas politikas veidošanas procesa. Tiešas translācijas pieejamība nodrošina iespēju saņemt informāciju no pirmavota, ļaujot pašam skatītājam izdarīt secinājumus gan par valstvīru darbu un politikas veidošanas procesu, gan arī salīdzināt savus iespaidus ar šī darba atspoguļojumu gan tradicionālajos, gan interneta medijos, sociālajos tīklos, un citur.

Televīzijā skatītājiem iespējas vērot sev interesējošo jautājumu izlemšanu likumdevēju un izpildvaras institūcijās tiešraidē pārtraukta jau labu laiku. Saeimas sēžu translācijas piedāvāja tikai radio Naba, kura raidījumi gan neaptver visu Latviju, un drīz arī radio translācijas tiks pārtrauktas.

Tribocka norādīja, ka daļa no raidījumiem varētu būt tiešraides, bet daļa - ieraksti, kā arī raidījumi būtu pieejami kanāla pārraižu arhīvā. Šāds informācijas pasniegšanas veids paplašinātu to cilvēku loku, kas interesējas par valsts pārvaldi, kā arī rosinātu vairāk jaunus cilvēkus aktīvi iesaistīties ekonomiskajos un politiskajos procesos, uzskata Tribocka.

Jau ziņots, ka OTV konkursā ieguva tiesības veidot bērnu un jauniešu programmu, kas no 1.janvāra iekļauta virszemes bezmaksas apraidē.

Saskaņā ar Firmas LV datiem SIA Ogres televīzija dibināta 1992.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 55 338 lati, bet peļņa - 92 lati. Uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 48 500 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas