Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pabeigta gudrona dīķu iežogotās teritorijas sakopšana

Valsts vides dienesta (VVD) uzdevumā ir pabeigta Inčukalna gudronu dīķu iežogotās teritorijas sakopšana, aģentūra LETA uzzināja VVD.

Dienvidu dīķa iežogotās teritorijas sakopšana bija nepieciešama, lai neradītu vides piesārņojuma draudus.

Pēc Inčukalna gudrona dīķu sanācijas darbu līguma pārtraukšanas 2015.gadā secināts, ka Dienvidu gudrona dīķa teritorijā ir atstāti ļoti piesārņoti notekūdeņi, darbu izpildes gaitā izmantoto materiālu atlikumi, kā arī ar sērskābo gudronu aplipuši priekšmeti un būvgruži.

Izsludinātajā iepirkumā par teritorijas sakopšanu uzvarēja atkritumu apsaimniekošanas un vides risinājumu uzņēmums SIA "Ragn-Sells". Līguma cena bija 35 960 eiro, un šis pakalpojums apmaksāts no VVD budžeta līdzekļiem.

Jau ziņots, ka dažādu problēmu dēļ Inčukalna gudrona dīķu sanācijas darbi ir aizkavējušies. Darbu laikā atklājās, ka gudrona ķīmiskais sastāvs ir citāds nekā sākotnēji konstatētais, un tas apgrūtināja sanāciju un sadārdzināja projektu. Sākotnēji sanācijas projektam bija paredzēti 29 miljoni eiro, bet vēlāk projekts sadārdzinājās līdz 45,5 miljoniem eiro.

Līgums par sanācijas veikšanu tika noslēgts ar "Skonto būvi", taču aizvadītajā vasarā VVD līgumu ar "Skonto būvi" pārtrauca. Dienests nolēmis meklēt jaunu sanācijas darbu veicēju, kas turpinās un pabeigs vietas attīrīšanu. Savukārt "Skonto būve" pauda nostāju, ka līguma izbeigšana ir prettiesiska, un vērsās tiesā.

VVD februāra beigās izsludināja sarunu procedūru par Inčukalna gudrona dīķu sanācijas darbu veikšanu. Sarunu procedūras izsludināšanas tiesības var tikt izmantotas, ja iepirkuma priekšmets ir tādi pakalpojumi, kuru raksturs neļauj pietiekami precīzi paredzēt iepirkuma līguma izpildei nepieciešamās prasības, tādēļ nav iespējams izvēlēties atbilstošāko piedāvājumu atklātā vai slēgtā konkursā, skaidroja VVD. Tas nozīmē, ka nav iespējams izsludināt atklātu vai slēgtu konkursu, jo pastāv augsts risks saņemt tehnoloģiski neatbilstošus un ekonomiski nepamatotus piedāvājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas