Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pacientam sniedzot nepatiesu informāciju, vairākiem Kuldīgas slimnīcas speciālistiem noteikta karantīna

Saistībā ar kāda pacienta nepatiesas informācijas sniegšanu par atrašanos tiešā kontaktā ar Covid-19 inficētu personu, vairākiem Kuldīgas slimnīcas speciālistiem ir noteikta karantīna un slimnīcā samazināta neatliekamo iekšķīgo slimību pacientu plūsma Uzņemšanas nodaļā, aģentūru LETA informēja iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Ierobežojumi noteikti uz divām nedēļām, savukārt par konkrēto personu ir ziņots Valsts policijai.

Uzņemšanas nodaļā turpinās uzņemt bērnus un sniegt palīdzību ar ķirurģiju, ginekoloģiju, reanimāciju saistītiem pacientiem, kā arī sievietēm, kurām sākušas dzemdības.

Kuldīgas slimnīcas vadība lēmusi samazināt Iekšķīgo slimību nodaļas gultasvietu skaitu uz pusi līdz 20 gultasvietām, savukārt šāda profila pacientus Neatliekamās medicīnas palīdzības dienests stacionēs uz citām tuvumā esošām slimnīcām. Iekšķīgo slimību pacienti ir ar kādu no šādām saslimšanām - gremošanas orgānu saslimšana, plaušu slimības, hroniskas kardioloģijas saslimšanas, endokrīnās sistēmas saslimšanas, nieru slimības.

Kuldīgas slimnīca atgādina - lai ārsti un speciālisti veiksmīgi spētu strādāt Covid-19 izplatības laikā, būtiskākais ir pacientu patiesa informācijas sniegšana. Vienā dežūrā slimnīcā strādā aptuveni 30 speciālisti, kuri rūpējas par pacientiem traumatoloģijas un ķirurģijas, bērnu, iekšķīgo slimību un citās nodaļās. Savukārt ikdienā slimnīcā ārstējas vairāk nekā 50 pacientu ar dažādām saslimšanām.

"Tiklīdz kāds no slimnīcas speciālistiem nonāk kontaktā ar inficētu personu, ir jānosaka karantīna visām ar speciālistu pēc tam saistītām kontaktpersonām. Ik dienu tie ir neskaitāmi pacienti un kolēģi. Un tas ir ļoti bīstami, jo slimnīcā ārstējas arī vairāki riska grupas pacienti. Turklāt, ja karantīna tiek noteikta vairākiem speciālistiem, slimnīcas nodaļas vairs nespēj pilnvērtīgi strādāt un nākas lemt par to īslaicīgu slēgšanu," klāstīja galvenā ārste Svetlana Serpāne.

Turklāt nepatiesas informācijas sniegšana ir sodāma, tāpēc iestāde aicina būt apdomīgiem, neapdraudēt sevi, citus, bet pats būtiskākais - slimnīcas personālu. Iedzīvotājiem, kuri atgriezušies no ārzemēm vai bijuši tiešā kontaktā ar Covid-19 inficētu personu, jāievēro divu nedēļu pašizolācija, neizejot no savas dzīvesvietas un netiekoties ar radiniekiem vai draugiem. Slimības simptomi neparādās uzreiz, bet vīruss ir ļoti lipīgs, uzsvēra slimnīcā.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības dēļ Veselības ministrija rosina Daugavpilī un Kuldīgā ieviest divu nedēļu ierobežojumus.

Tāpat ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 95 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais diennaktī atklāto saslimšanas gadījumu skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas