Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pacientu tuviniekiem būs liegti apmeklējumi vairākos RAKUS stacionāros un nodaļās

Sakarā ar 12.marta paziņojumu par ārkārtējas situācijas izsludināšanu, turpmāk pacientu tuviniekiem būs liegti apmeklējumi vairākos Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāros, tostarp arī Latvijas Infektoloģijas centrā, informēja slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece.

Austrumu slimnīcā tiks īstenoti vairāki preventīvi piesardzības pasākumi, kas esot nepieciešami, lai pasargātu stacionāru pacientus, kuriem ir novājināta imunitāte, tādējādi novēršot veselības un atsevišķos gadījumos arī iespējamo dzīvības apdraudējumu.

Liegums tuviniekiem apciemot RAKUS pacientus attieksies arī uz Tuberkulozes un plaušu slimību centru, kamēr Latvijas Onkoloģijas centrā apciemošanas ierobežojumi attieksies uz visu stacionāru, izņemot tā ambulatoro nodaļu.

Stacionārā Biķernieki apmeklējumi būs atļauti vien Oftalmoloģijas klīnikā. Turpretim stacionārā Gaiļezers ierobežojumi attieksies uz Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas 7. Vispārējās neiroloģijas nodaļu un 16. Neiroķirurģijas nodaļu, kā arī uz visu Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļu, Sirds un asinsvadu slimību klīnikas 3. Neatliekamās kardioloģijas nodaļu un 9. Kardioloģijas nodaļu.

Tāpat pacientu apmeklējumi tiks liegti visu slimnīcas stacionāru Intensīvās terapijas nodaļās un Pastiprinātās novērošanas palātās visās ārstniecības nodaļās.

Austrumu slimnīcas stacionāru nodaļās pacientus būs atļauts apmeklēt tikai izņēmuma kārtā - ar nodaļas vadītāja atļauju.

Tāpat kā līdz šim, visu diennakti pacientiem tiks sniegta palīdzība stacionāra Gaiļezers Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikā. Taču kā norādīja slimnīcas pārstāve, pacientu tuvinieki varēs uzturēties tikai uzgaidāmajā telpā un Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikas iekštelpās pacienta tuvinieki netiks ielaisti.

Slimnīca lūdz pacientu tuviniekus izturēties ar sapratni, jo minētie pasākumi tiek ieviesti, lai neapdraudētu stacionāros un nodaļās šobrīd ārstējošos pacientu veselību, piemēram, onkoloģiskos pacientus, sirds-asinsvadu slimību pacientus, pacientus, kas sirgst ar hroniskām plaušu slimībām, kā arī aknu, nieru slimībām, cukura diabētu, dažādām infekciju slimībām - HIV, A, B vai C hepatīta pacientus un pacientus pēc smagām ķirurģiskām operācijām. 

Joprojām ir atļauts apmeklēt Austrumu slimnīcas stacionāru ārstus ambulatori, kā arī veikt diagnostiskos izmeklējumus, medicīniskās procedūras un manipulācijas saskaņā ar iepriekš veikto pierakstu.

Pirms ambulatorās vizītes pie ārsta, plānotā izmeklējuma vai iestājoties stacionārā ikvienam būs jāaizpilda anketa, kurā būs jānorāda, vai cilvēkam ir kāds no Slimību profilakses un kontroles centra definētajiem nosacījumiem potenciālajai saslimstībai ar Covid-19.

RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis skaidroja, ka ierobežojumi tiek ieviesti ar mērķi pasargāt pacientus un neapdraudēt viņu ārstniecības procesu.

"Mūsu slimnīcas mediķi arī turpmāk sniegs nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Tādēļ aicinu ikvienu izturēties saprotoši un respektēt ieviestos ierobežojumus, kā arī izpildīt ārstu un māsu norādījumus, jo mediķiem rūp pacientu atveseļošanās," teicis Paeglītis.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Ārvalstīs esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem līdz 17.martam jācenšas pašiem rast iespēju atgriezties mājās, bet, ja tas neizdodas, obligāti jāreģistrējas Konsulārajā reģistrā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas