Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Paēst minku sabiedrībā - atvērta pirmā kaķu kafejnīca Latvijā

Pārdaugavā atvērta pirmā kaķu kafejnīcu Latvijā Minka Cat Cafe, informē informēja SIA Draudzīgie kaķi līdzīpašniece Laura Pūce.

Kafejnīcā Rīgā uz vietas būs pieci kaķi, kurus Minka Cat Cafe saimnieces adoptējušas dzīvnieku aizsardzības biedrībā Ķepu-Ķepā.

Minka Cat Cafe īpašnieču Pūces un Zanes Kurmes mērķis ir ne tikai sniegt iespēju baudīt relaksējošo mieru, ko sniedz kaķi, bet arī veicināt dzīvnieku adopciju un cilvēku rūpes par pamestajiem kaķiem.

Tāpat kafejnīcā būs iespēja iegūt izglītojošu informāciju par patversmju darbu Latvijā un to, kā katrs no mums var palīdzēt tiem dzīvniekiem, kuri palikuši bez mājām.

Pūce un Kurme ir pārliecinātas, ka dzīvnieku klātbūtne neradīs riskus kafejnīcas apmeklētāju veselībai, jo uzņēmuma personāls ir ievērojis Latvijas un Eiropas normatīvajos aktos noteiktās prasības, kā arī ikdienā rūpēsies par kaķu labsajūtu un veselību.

Pasaulē pirmā kaķu kafejnīca tika atvērta Taivānā, bet Japānā 1998.gadā, un tieši Japānā kaķu kafejnīcas guvušas vislielāko popularitāti - patlaban darbojas vairāk nekā 30 šādu iestāžu.

Eiropā pirmā kaķu kafejnīca tika atklāta Austrijas galvaspilsētā Vīnē, šāda kafejnīca ir arī Sanktpēterburgā, Londonā, Minhenē un Budapeštā, Parīzē un arī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Draudzīgie kaķi dibināta 2014.gada 10.jūlijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Draudzīgie kaķi uz pusēm pieder Kurmei un Pūcei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas