Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pagaidām nav novērota liela ABLV Bank klientu interese par garantēto atlīdzību izmaksu

Bankā Citadele pagaidām nav novērota liela ABLV Bank klientu interese par garantēto atlīdzību izmaksu, aģentūrai LETA pastāstīja Citadeles pārstāve Ieva Prauliņa.

Viņa norādīja, ka situācija bankas filiālēs pagaidām ir mierīga un rindas neveidojas. Prauliņa uzsvēra, ka atlīdzības iespējams saņemt piecās Citadeles filiālēs - Republikas laukumā 2a, filiālē Skanste Skanstes ielā 50, filiālē Laimdota Krišjāņa Barona ielā 20-1 un filiālēs Jūrmalā un Bauskā. Bankas pārstāve aicināja cilvēkus doties uz filiālēm Republikas laukumā un Skanstes ielā, jo šajās filiālēs cilvēku ir mazāk.

Tām personām, kas ir Citadeles klienti, uz filiāli nav jādodas, jo šie cilvēki naudas saņemšanu var pieteikt internetbankā. Pastāv arī iespēja doties uz jebkuru Citadeles filiāli, atvērt kontu šajā bankā, pieslēgt internetbanku un vēlāk internetbankā pieteikt garantēto atlīdzību, skaidroja Prauliņa.

Jau ziņots, ka banka Citadele no sestdienas ABLV Bank klientiem sāk izmaksāt garantētās atlīdzības.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Noregulējuma un garantiju fonda daļas vadītāja Jeļena Ļebedeva žurnālistiem sacīja, ka 87,8% ABLV Bank klientu tiks segti pilnībā visi noguldījumi, tostarp no iekšzemes klientiem visi noguldījumi tiks segti 97,8%.

Kopumā ABLV Bank ir 22 830 klientu, tostarp iekšzemes klientu skaits ir 8468, no tiem 7418 ir fiziskas personas, bet 1050 ir juridiskas personas. Starp 14 362 ārvalstu klientiem ir 9268 juridiskas personas un 5094 fiziskas personas

Garantētā atlīdzība segs noguldījumu 20 051 klientam, bet pilnā apmērā noguldījumi netiks segti 2779 klientiem, no tiem 184 ir vietējie klienti, pārsvarā juridiskas personas. No 2595 ārvalstu klientiem, kuriem noguldījums pilnībā netiks segts, ir 1859 juridiskas personas un 736 fiziskas personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas