Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pagājušajā naktī apzagta Rimšēviča māja, KNAB izmeklēšanu tas netraucē

Pagājušā naktī ir apzagta korupcijā aizdomās turētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča māja, aģentūru LETA informēja Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Rimšēviča mājas apzagšana neietekmēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) īstenoto izmeklēšanu, savā Twitter kontā paziņoja KNAB.

Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai LETA apstiprināja, ka piektdien plkst.23.49 policija ir saņēmusi informācija par zādzību no privātmājas. Izbraucot uz notikumu vietu, konstatēts, ka notikusi iekļūšana mājā un no tās nozagtas mantas. Nozagto mantu saraksts vēl tiek precizēts.

Rimšēviča advokāts Vārpiņš aģentūru LETA informēja, ka ir notikusi ielaušanās Rimšēviča privātmājā Langstiņos, tā izdemolēta un nozagtas "daudzas svarīgas lietas". Rimšēvičs minēto saista ar pēdējo nedēļu notikumiem un uzskata, ka tas nav noticis nejauši. "Situācija liecina, ka tā bijusi iepriekš plānota un profesionāli labi organizēta operācija," norādīja Vārpiņš.

Brīdī, kad notikusi ielaušanās, Rimšēvičs neesot bijis mājās. Par notikušo uzreiz esot informēta policija. Advokāts zināja teikt, ka par ielaušanos sākts kriminālprocess.

Policijas pārstāve Pildava aģentūrai LETA sacīja, ka saistībā ar pagājušajā naktī konstatēto ielaušanos ir sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Vārpiņš neatklāja, kādas mantas no Rimšēviča mājas nozagtas, aizbildinoties, ka tās ir izmeklēšanas detaļas, ar kurām patlaban strādā policija.

Ne policija, ne advokāts nekādas versijas pagaidām nekomentē, aizbildinoties ar to, ka notiek izmeklēšana.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu par kukuļņemšanu. Šajā kriminālprocesā par aizdomās turēto atzīts Latvijas Bankas prezidents Rimšēvičs. Viņš paziņojis, ka nolēmis neatkāpties no amata. Viņa pienākumus pašlaik pilda Rimšēviča vietniece Zoja Razmusa.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par ABLV Bank darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un Norvik banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar Trasta komercbanku, ko gan KNAB, gan Rimševiča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

Rimšēvičs apsūdzības noraida.

(pievienota 2. rindkopa)

Top komentāri

a ko ta nu?
a
Kā kriminālfilmā...
Buba
B
Un kur skatījās ģenerālmeiera sargsuns? Atkal sazāļots?
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Kad tiesāja mūsu klētnieku un zināja ka būs konfiskācija, tad viņu tā apzaga, ka sievai pat zeķes nepalika. Bet suns toreiz bija ieslēgts kaimiņu klētī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas