Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs elektroenerģijas cena samazinājās par 14%

Pagājušajā nedēļā Ziemeļvalstīs elektroenerģijas cenas palielinājās, savukārt Somijā un Baltijas valstīs vidējā elektroenerģijas cenas samazinājās, tostarp Baltijā sarūkot par 14%, aģentūru LETA informēja AS Latvenergo.

Visās Baltijas valstīs elektroenerģijas cena bija 24,24 eiro par megavatstundu (eiro/MWh), kas ir par 14% mazāk nekā nedēļu iepriekš. Sistēmas cena pieauga par 37% -līdz 7,45 eiro/MWh.

Elektroenerģijas cenu pieaugumu Ziemeļvalstīs ietekmēja vēsāki laika apstākļi un mazāks nokrišņu daudzums, kas ietekmēja hidrobilances samazinājumu.

Turklāt vēju stacijās izstrāde samazinājās par 6% un bija gandrīz divas reizes mazāka nekā pirmajās divās aprīļa nedēļās. Zemo elektroenerģijas cenu dēļ vairākas atomelektrostacijas Zviedrijā samazinājušas izstrādes apmērus, un plānotie staciju apkopes darbi pagarināti līdz rudenim. 

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, Nord Pool reģionā patēriņš pieauga līdz 7503 gigavatstundām (GWh), bet izstrādes apmēri palielinājās līdz 7794 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 2% - līdz 465 GWh. Latvijā patēriņš bija 123 GWh, kas ir par 3% mazāks nekā iepriekšējā nedēļā. Igaunijā patēriņš samazinājās par 1% - līdz 143 GWh, bet Lietuvā elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 2% - līdz 199 GWh.

Baltijas valstīs pagājušajā nedēļā kopējais saražotās elektroenerģijas apmērs pieauga par 3% - līdz 200 GWh, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļas izstrādi. Latvijā saražotās elektroenerģijas apmērs pieauga par 7% - līdz 91 GWh, Igaunijā ražošanas apmēri pieauga par 1% - līdz 42 GWh, bet Lietuvā izstrāde bija 67 GWh, kas ir par 2% mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 73%, Igaunijā - 29%, Lietuvā - 34%, bet kopumā Baltijas valstīs pagājušajā nedēļā tika saražoti 43% no reģionā patērētā elektroenerģijas apmēra.

 

Top komentāri

Tā ir DEMAGOĢIJA,
T
jo cena par elektrību ir tāda pati kā pirms gada, jo lielākās elektrības izmaksas nav pati elektrība, bet gan tās PIEGĀDE; ABONĒŠANAS maksa; PIESLĒGUMA maksā; OIK maksā; OIK pieslēguma maksa un citas elektrības cenas PIEMAKSAS.
VVZ
V
Iedzīvotāji to nemanīja. Cenas samazinājumu savāca Latvenergo (valsts).
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Ak samazinājās? Par 14 %? Kurš vēl to pamanīja, atskaitot statistiķus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas