Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pagājušajā nedēļā katrs ceturtais ambulatoro iestāžu pacients sūdzējies par elpceļu infekcijām

Kopējais īpatsvars to pacientu, kas aizvadītajā nedēļā vērsušies ambulatorajās iestādēs ar elpceļu infekcijām, veidoja 26% no kopskaita, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kopsavilkums par elpceļu infekciju un gripas izplatību.

Informācija par pacientiem, kas pagājušajā nedēļā vērsušies ambulatorajās ārstniecības iestādēs akūtu elpceļu infekciju gadījumos, saņemta no 41 ģimenes ārstu prakses.

SPKC ziņo, ka Latvijā kopš pērnā gada novembra beigām gripas gadījumi tiek reģistrēti sporādiski. Pagājušajā nedēļā par četriem klīniski apstiprinātiem gripas gadījumiem ziņoja ģimenes ārsta prakses Liepājā, kur reģistrēti trīs gadījumi, un Rīgā. Pēc SPKC datiem, vidējā gripas intensitāte Latvijā ir 6,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Vienlaikus pacientu vēršanās citu akūto augšējo elpceļu infekciju (AAEI) gadījumos pagājušajā nedēļā samazinājusies - reģistrēti 2423,3 AAEI gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr vēl nedēļu iepriekš - 2580,9.

Visaugstākā intensitāte novērota bērniem vecumā 14 gadiem. Pēc lokācijas, augstāka intensitāte reģistrēta Liepājā, Rīgā un Jūrmalā.

Pneimoniju gadījumos pagājušajā nedēļā vērsušies 26 pacienti, kas ir 40,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju un nedaudz vairāk nekā nedēļu iepriekš, kad šis rādītājs bija 35,7 uz 100 000 iedzīvotāju. Pneimoniju gadījumi reģistrēti visās vecuma grupās, taču augstāka saslimstība reģistrēta bērniem vecumā līdz 14 gadiem.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Nacionālā mikrobioloģijas references laboratorijā pagājušajā nedēļā izmeklēti 60 klīniskie paraugi. A tipa gripas vīrusi apstiprināti paraugos no Rēzeknes slimnīcas un viens paraugs no tiem raksturots kā A/H3 gripas vīruss. Noteikti arī citi elpceļu vīrusi, tostarp, rinovīruss, bokavīrusi un enterovīruss.

Raksturojot gripas izplatību šajā sezonā, SPKC norāda, ka tā, tāpat kā pagājušo sezonu attiecīgajā laika periodā, ir zema.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas