Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

papildināta (12:14) - Stacionāro fotoradaru Krasta ielā šodien uzliks atpakaļ

Vairāki portāla Diena.lv lasītāji pamanījuši, ka pagājušā nedēļā uzstādītais pirmais stacionārais fotoradars Krasta ielā jau nākošā dienā ticis noņemts.

Bijušais Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs un Saeimas deputāts Raimonds Vējonis (ZZS) sociālajā tīklā Twitter raksta, ka "ar tādu pompu pagājušajā nedēļā TV rādīja, kā uzstādīts stacionārais fotoradars Krasta ielā. Nākamajā dienā to aizvāca un joprojām nav. Laikam tikai viens stacionārais fotoradars atgādāts, ko tagad uzstāda pēc kārtas visās vietās, kur tiem būtu jābūt pēc līguma, lai nav sods jāmaksā".

Kā ziņots, saskaņā ar līgumu Vitronic Baltica un partneri jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari, un jānodrošina 30 pārvietojamo iekārtu darbība.  Vitronic Baltica un partneri līdz 20.maijam jāuzstāda 110 stacionārie fotoradari.

Fotoradaru uzstādītājs, uzņēmuma  Vitronic Baltica un partneri preses pārstāve Antra Gaile portālam norādīja, ka stacionārais fotoradars ticis noņemts pēc mērierīces testēšanas darbiem. "Situācija ir tāda, kad tika sākti būvdarbi 7. maijā un nākamajā dienā tika uzstādīts ietvars un mērierīce un veikti testēšanas darbi. Katrā stacionārā fotoradara vietā tiek notestēta mērierīce, vai tā strādā atbilstoši prasībām. Tika uzstādīta iekārta, notika testēšana un pēc tam tā tika noņemta," sacīja A.Gaile. Viņa uzsvēra, ka "īstā stacionārā iekārta tiks uzlikta atpakaļ šodien [otrdien - red.]". Otrdien tikšot sākta montāža stacionārajiem ietvariem vienā vietā Krasta ielā un uz Salu un Dienvidu tilta - uz katra divās vietās. Uz Vanšu tilta Vitronic Baltica un partneri divās vietās  stacionāros fotoradarus uzstādīja 11.maijā. Savukārt Brīvības gatvē patlaban norisinās būvdarbi.

Otrdien uzstādītie fotoradari ir sagatavoti un pārbaudīti, lai veiktu nepieciešamās funkcijas, tomēr tie sāks darboties tikai tad, kad to noteiks Valsts policija. A.Gaile piebilda, ka Valsts policija pieņemšanas aktu veiks pēc 20. maija.

"Visticamāk, būtu jābūt tā, ka Valsts policija pieņem šo darbu, un šīs iekārtas tad sāk fiksēt pārkāpumus pēc pieņemšanas. Ne vienmēr šīs testēšanas darbi tiek veikti dienas laikā, tādēļ dažās vietās cilvēki nepamana, ka iekārtas tika uzstādītas un pēc tam noņemtas. Informācija mainās strauji, un mēs cenšamies par to ziņot," sacīja A.Gaile.

Viņa apstiprināja, ka lielāko laika posmu stacionāro fotoradaru uzstādīšanā aizņem būvprojektu saskaņošana.  "Es nezinu, cik precīzi būvatļaujas ir izsniegtas, bet tiklīdz tās tiek saņemtas, sāk darbus konkrētajās vietās," teica A.Gaile. Viņa izteica cerību, ka līdz 20. maijam uzstādīs visus stacionāros fotoradarus. "Vai šis mērķis tiks piepildīts, grūti prognozēt. Pati stacionārā radara montāža ir ātrs process. Tas sarežģītākais – projekta izstrāde, elektrības pieslēguma nodrošināšana un būvatļaujas saņemšana," teica A.Gaile. Stacionāro radaru uzstādīšanas vietās darbus vienlaikus veic vairākas uzņēmuma sadarbības partnera SIA Latvijas Energoceltnieks brigādes, lai iespējami īsā laika posmā izpildītu darbus.

"Vitronic Baltica un partneri otrdien saņēmis arī kārtējo stacionāro radaru komplektu piegādi no ražotāja Vācijā un intensīvi strādā, lai izpildītu darbus saskaņā ar vienošanos ar pasūtītāju. Informācija par to, kurās vietās tiks sākti būvdarbi, regulāri tiks papildināta," informēja A.Gaile.

Kā zināms, stacionāro fotoradaru uzstādīšanas vietas nosaka Valsts policija. Kā tas paredzēts konkursa ietvaros, pirms stacionārajām mērierīcēm tiks uzstādītas arī brīdinošas ceļa zīmes.

"Pašlaik privātais partneris dara visu iespējamo, lai maksimāli izpildītu līgumsaistības. Valsts policija (VP) ir sekojusi līdzi un kontrolējusi līguma izpildes gaitu un arī patlaban negrasās piešķirt nekādas atlaides vai atkāpes no tā, kas privātajam partnerim būtu jāpilda, lai ieviestu stacionāros radarus. VP stingri turēsies pie līguma noteikumiem," VP viedokli pauda VP pārstāve Lita Juberte. Viņa norādīja, ka gadījumā, ja saistības noteiktajā termiņā netiks izpildītas, tad tas nebūs tikai VP lēmums, bet būs jāskata kompleksi - "kopā jānāk visām atbildīgajām pusēm un ļoti rūpīgi jāizvērtē šis jautājums gan ceļu satiksmes drošības interešu, gan līgumsaistību nepildīšanas kontekstā".

(ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu)







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas