Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

papildināta (13:23) - Policija reģistrējusi informāciju par 85 pārkāpumiem festivāla Positivus laikā

Kopumā trīs dienu laikā policijā reģistrēta informācija par 85 pārkāpumiem festivālā Positivus, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

37 pārkāpumi saistīti ar narkotisko vielu lietošanu, uzglabāšanu un pārvadāšanu, notikuši pieci ceļu satiksmes negadījumi, bet cilvēki nevienā no tiem nav cietuši, pastāstīja Jukāma.

Reģistrēta informācija par sešiem nodarījumiem pret personas dzīvību un veselību, tāpat reģistrēta informācija par 16 mantas nozaudēšanas vai zādzību gadījumiem.

Kopumā par dažādiem konstatētajiem pārkāpumiem sākti 17 kriminālprocesi un 30 administratīvās lietvedības. Jukāma arī atklāja, ka policijā reģistrēta informācija par 15 gadījumiem, kad transportlīdzekļa vadītāji sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Kā pastāstīja policijā, lielākā daļa festivāla apmeklētāju prom devušies vakar naktī un pēc plkst.1 naktī transportlīdzekļu plūsma Salacgrīvas pilsētā un apkaimē bijusi ļoti intensīva. Tagad telšu pilsētiņā, ko plānots slēgt šodien plkst.17 palikuši tie, kas atpūtai atvēlējuši vairāk brīvu dienu, pastāstīja Jukāma.

Pie festivāla teritorijas līdz otrdienai dežurēs policijas darbinieki.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša pastāstīja, ka trīs dienu laikā mediķi no mūzikas festivāla Positivus ārstniecības iestādēs nogādājuši kopumā 24 cilvēkus.

Festivāla apmeklētāji guvuši roku un kāju traumas, kā arī sūdzējušies par sāpēm vēderā. Daži nonākuši slimnīcā pēc pārmērīgas alkohola lietošanas.

Kā norādīja Bukša, smagas un kritiskas veselības problēmas Positivus apmeklētāji nav guvuši.

Jau ziņots, ka svētdien Salacgrīvā noslēdzies lielākais Baltijas mūzikas festivāls Positivus, kas jau septīto gadu pulcēja dažādu valstu mūziķus. Pirmo reizi  Positivus notika trīs dienu garumā. Festivāls sākās piektdien, tā teritorijā darbojās sešas mūzikas skatuves un Ādažu čipsu kinoteātris, kur tika demonstrētas dažādas filmas.

Positivus festivālā par kārtību un drošību rūpējās apsardze un Latvijas un Igaunijas policijas darbinieki.

(ziņa papildināta ar 7.-9.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas