Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta (13:54) - Lāči Mikus un Puika aktīvi mēģina izkļūt no voljēra

Piektdienas vakarā no atbildīgajiem dienestiem saņemta informācija par situācijas attīstību Līgatnes dabas takās. Diemžēl voljēra lāču puikas ir mainījuši savu ierasto uzvedību un pašlaik aktīvi mēģina izkļūt no voljēra, portālu Diena.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs pēc šīs informācijas saņemšanas devās uz Līgatni, lai klātienē iepazītos ar situāciju, sasauktu operatīvo sanāksmi un izstrādātu ārkārtas plānu iespējamā lāču apdraudējuma cilvēkiem un citiem dzīvniekiem, novēršanai.

"Situācija turpina attīstīties negatīvā scenārija virzienā – lāču puikas aktīvi un mērķtiecīgi mēģina izkļūt no nožogojuma. Lai atrisinātu radušos ārkārtas situāciju, koordinēti strādā kopā ar visiem atbildīgajiem dienestiem," sacīja E.Sprūdžs.

Šobrīd Iekšlietu ministrija uz vietas nodrošina policijas klātbūtni teritorijas apsargāšanai. Tāpat notikumu vietā strādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji. Tāpat savu atbalstu sniedz Pārtikas un veterinārais dienests, nepieciešamības gadījumā nodrošinot nepieciešamo inventāru lāču iemidzināšanai, informēja ministrija.

Tomēr pretēji Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izplatītajai informācijai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki sestdien tomēr nav devušies uz Līgatnes dabas parku piedalīties lāču savaldīšanas operācijā, vēsta LETA.

Kā informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, dienesta darbiniekiem nav nepieciešamo zināšanu un aprīkojuma, lai strādātu ar šādiem dzīvniekiem. Turklāt VUGD nevarot uzņemties atbildību par sekām, kas rastos, ja lāču virzienā raidītā ūdens strūkla nevis aizbiedētu šos dzīvniekus, bet gluži pretēji - padarītu agresīvus.

Ņemot vērā minēto, VUGD sestdien atteicies doties uz Līgatnes dabas parku, lai palīdzētu nodrošināt to, ka lāči Mikus un Puika neatstāj voljeru, ziņo LETA.

Iespējams, notikuma vietā dežurē pašvaldības ugunsdzēsēji, LETAI minēja VUGD preses pārstāve Vetere.

Kā ziņots, šā gada 22.aprīlī, izrokoties zem iežogojuma, no Līgatnes dabas taku voljera atkārtoti izbēga lācene Made. Pirmo reizi viņa brīvsolī devās pērn augustā. Toreiz jau nākamajā dienā lācene tika atrasta un aizvilināta atpakaļ uz mājām.

Taču otrā bēgšanas reize Madei izrādījās liktenīga. Divas dienas nespējot lāceni aizvilināt atpakaļ uz nožogojumu, tika pieņemts lēmums viņu nošaut, jo dzīvnieks esot radījis draudus apkārtējiem iedzīvotājiem. Mades tvarstītāji norādīja, ka viņu rīcībā arī neesot bijis instruments lāča īslaicīgai iemidzināšanai no attāluma.

(ziņa papildināta ar VUGD pārstāves teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas